Dün akşam Eskiçağa mevkisinde derenin taşması sonucu Bolu-Zonguldak karayolu ulaşıma kapanmış, sel sularının karayoluna ulaşması sonucu 42 yolcu bulunan otobüs mahsur kalmıştı. Yeniçağa İtfaiyesi ekiplerinin olay yerine gelmesiyle otobüsteki yolcular otobüsten çıkarıldı. Kurtarma operasyonu sırasında çocukları sırtında ve kucağında taşıyan belediye işçisi Zekeriya Sezer (33) olay anını anlattı. Yeniçağa Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü’nde işçi olarak çalışan iki çocuk babası Zekeriya Sezer, şöyle konuştu: “Haber gelince panikledik. Oraya gittik ve hemen kurtarmaya çalıştık. Allah’a şükür hepsini kurtardık. O anda sırtımda taşıyabileceklerimi sırtımda taşıdım. Kucağımda taşıyabileceklerimi kucağıma aldım. Zaten en mantıklısı oydu. Kaç kişi çıkardığımızı o an için bilmiyorum. Orada çocukları görünce ilk aklıma gelen çocuklar oldu. Çocukları çıkarınca diğerleri zaten kendiliğinden geldi.”

İnsan hayatı kurtarmanın gurur verici olduğunu söyleyen Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Herhangi bir korkum olmadı. Bizim öyle durumlarda korkumuz olmaz. Bizim için en güzel şey hayat kurtarmak. Ondan güzel bir şey yok. Yağmur yağsaydı daha büyük sıkıntı olabilirdi. O otobüs kayar giderdi. Öyle bir şüphe vardı. Bir an önce yolcuları kurtarmak önemliydi. Bir kız çocuğuyla konuşmuştum. Epey korkmuştu. ‘Sağol ağabey’ diyerek boynuma sarıldı. Diğerleriyle de fazla konuşamadık. Diğer sel yaşanan bölgelere gidecektik.”

Sel nedeniyle mahsur kalan otobüsteki 42 yolcu itfaiye merdiveninin otobüsün üzerine kurulmasıyla 45 dakika süren çalışmayla kurtarılmıştı.