Zonguldak ile Kozlu ilçelerinin kesiştiği Askeritepe 102 Sokak üzerindeki alkollü bir sürücünün yeni yapılmış yola araç sürmesi, tepkilere neden oldu. Kimisi belediyeyi yeterli önlem almamak ve yağmurda beton dökmekle suçladı, kimisi de sorumsuz sürücülere tepki gösterdi.  

Zonguldak Belediyesi tarafından dün yapılan ve ip çekilerek kuruması beklenen beton yola dün gece saatlerinde aracıyla giren ve alkollü olduğu belirtilen sürücüye polis tarafından idari işlem uygulandı.  

Taşeron firmaya yaptırılan beton yolun dikkatsiz sürücü tarafından bozulmasına tepki gösteren mahalle sakinleri, “Yolun etrafında yeterli önlem alınmadı. İple önlem olmaz. Sarhoş sürücü gelip güzelim yolu mahvetti. Onca emeğe yazık günah değil mi? İnşallah yolumuz yeniden yapılır.” diye konuştu.

VATANDAŞLARDAN BAŞKANA MESAJ

Öte yandan beton dökülen yolun tedbirsizlikten ve mühendislik hesaplardan dolayı bozulduğunu ileri süren bazı vatandaşlar da bu görüntülerden Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Fen işleri ekibini sorumlu tuttu. 

Yağmur altında beton döküldüğünü ve vatandaşa geçecek yol bırakılmadığını ileri süren mahalle sakinlerinin mesajı şöyle:

"Zonguldak belediyesi yola beton dökmüş, karşıdan karşıya geçiş yok, yol kenarında yürümeye pay yok. Bu belediyenin fen işleri müdürü ve  mühendisi acaba diplomayı nerden aldı? Vatandaşla dalga geçen bir belediye, yazılar olsun! Bu arada güneşli havada beton dökülür mü? Kurumaz, yağmurda dökeceksin, kuruması için, Zonguldak belediyesi öğretiyor bize. 102 sokağa bekleriz başkan açılış için, su gider payı da bırakılmamış, başkan  boru getir de biz döşeyelim, döşenecek yere.

Ve bizim caminin altına kurs açıldı. Mühendisini, müdürünü de getiriver de fen dersi görsünler. Öğretmende ilk okul beşinci sınıf öğrencisi ve başkan 200 metre aşağıda araçtan ineceksin duvarı aşıp  mezarlığın içinden yürüyeceksin, karşıdan resimlerin çekildiği kısma yani yolun karşısına geçmen için ya betona gireceksin ya da 500 metre daha yukarı çıkacaksın, üç mezarlığı geçeceksin her mezarlık arasında duvar var unutma. Sonra betonun bittiği yerden karşıya geçecek yine resimlerin çekildiği yere inmek için 500 metre bahçeden yürüyeceksin, zahmet olmazsa bir de takım elbise ile gelme yazık olur, çamur olursun!"










(Haber Merkezi)