Birçok spor dalı her mevsim yapılabilse de yaz ayına özgü olan sporlar, en keyiflilerini oluşturur. Açık havada spor yapmak beden ve ruh sağlığına çok iyi geldiği için yaz aylarında dış alan sporlarına yönelebilirsiniz. Yüzebilir, koşabilir, paten kayabilir hatta dalabilirsiniz. Böylece hem spor yapmış hem de eğlenceli zamanlar geçirmiş olursunuz.

Yaz Aylarını Sporla Aktif Hale Getirin

Açık havada yapabileceğiniz birçok spor dalı, keyifli bir yaz geçirmenizde size yardımcı olabilir. Yürüyüş, paten, bisiklet, koşu gibi sporları yaparken doğru kıyafetler giymeye özen göstermeniz önemlidir. Sporcular için tasarlanmış tişört, şort ve taytlar, sizi kuru tutacağı için rahatça spor yapabilirsiniz. Yaz aylarında spor yaparken çok su içmek zorunda olduğunuzu da unutmamalısınız.

Yaz Ayları İçin En Keyifli Sporlar

Yaz mevsiminde dış mekânda spor yaparsanız, stres kaynaklı sorunlarınızın kaybolduğunu görebilirsiniz. Açık hava, güneş, çiçekler, yeşil doğa ve masmavi deniz size huzur verir, enerjinizi yükseltir.

Yüzme

Yaz aylarının en keyif veren ve insanı rahatlatıp tazeleyen sporu yüzmedir. Tüm vücudu çalıştıran ve negatif enerjinin suya akıp gitmesini sağlayan yüzme ile çok kısa sürede form tutabilirsiniz. Denizde yüzmeyi seçerseniz daha sağlıklı bir bedene sahip olursunuz. Serinlemenin ve dostlarınızla eğlenmenin tadını çıkarırsınız.

Dalış

Dalış, macera yaşamayı sevenler ve mavi suların derinlerindeki âlemi keşfetmek isteyenler için ideal yaz sporlarından birisidir. Birkaç ders aldıktan sonra rahatça yapabileceğiniz bu spor sayesinde, vücuttaki negatif enerjiyi atabilir, fiziksel gücünüzün sınırlarını görebilirsiniz.

Koşu

Açık havada ağaçlarla çevrili koşu pistlerinde koşmayı tercih edebilirsiniz. Tempolu ya da hafif tempolu sabah koşuları size iyi gelecektir. Koşu, kilo vermek ve kondisyonu artırmak için de ideal bir spordur. Ayağınızda iyi bir koşu ayakkabısı ve üzerinizde teri dışarı atan giysiler olduktan sonra doğal ortamlarda da keyifli bir koşu yapabilirsiniz.

Fitness

Fitness, yaz aylarında yapılabilecek sporlardan bir tanesidir. Sağlıklı bir bedeni, kaliteli yaşam ve beslenme alışkanlıklarını hedefleyen fitness aktiviteleri içinde yer alan; tırmanma, koşma, pedal çevirme, kürek çekme ve tempolu yürüyüş gibi faaliyetleri açık havada yaparak kendinizi daha zinde hissederken, vücudunuzdaki fazla yağları kasa dönüştürebilirsiniz.

Bisiklet

Bisiklet yaz mevsimine çok yakışan sporların başında gelir. Evinizin çevresinde, bisiklet yollarında hatta doğada bile keyifle bu sporu yapabilirsiniz. Yazın, bisikleti bir ulaşım aracı olarak da kullanabilirsiniz. Bir bisikletiniz yoksa hemen bisiklet modelleri hakkında araştırma yapabilir, size uygun bir bisiklet seçerek spor yapmaya başlayabilirsiniz. Yaz akşamlarını keyifli bir aktivite ile geçirip tüm stresinizi atar ve varsa fazla kilolarınızdan da kurtulabilirsiniz.

Paten Kaymak

Paten kaymayı sadece çocuklara özgü bir aktivite olarak görmeyip yaz mevsimini bu sporla geçirmeyi deneyebilirsiniz. Kolayca öğrenebileceğiniz paten sayesinde, tüm vücut kaslarınızı çalıştırırken çok eğlenebilirsiniz. Evinizin yakınlarında yürüyüş ve bisiklet yolları varsa paten kaymaya buralarda başlayabilirsiniz. Paten modelleri içinden uygun bir tane seçip, yaz gecelerini eğlenceli bir aktiviteyle süsleyebilirsiniz. Her gün yarım saat paten yaparak fazla kilolarınızdan kolayca kurtulabilirsiniz.

Yürüyüş

Bacak kaslarının gelişmesi, kalp sağlığının korunması, tansiyonun dengede kalması için etkili olan sporlardan birisi de yürüyüştür. Her gün 40 – 50 dakika yürüyüş yaparak sağlıklı ve formda olabilirsiniz. Bununla yetinmeyip doğada, tepe bayır demeden hafif tempolu yürüyüşler de yapabilirsiniz. Trekking ve hiking programlarına katılarak doğada yürüyüş yapabilirsiniz. Yaz aylarında bu sporları yapmanın ayrı bir güzelliği olduğunu da unutmamalısınız.

Tenis

Ülkemizde her geçen gün biraz daha yaygınlaşan tenis, yaz aylarına yakışır bir spordur. Tüm vücut kaslarını çalıştırdığı için form tutmayı kolaylaştırır. Yaz aylarında düzenlenen tenis turnuvalarına katılarak, tenis oynamayı eğlenceli bir aktiviteye çevirebilirsiniz.

Plaj Voleybolu

Yaza özel bu sporu, keyifli bir eğlenceye çevirebilirsiniz. Önce denizde yüzüp sonra kumsalda voleybol oynayabilirsiniz. Çıplak ayaklarınızla kumların üzerinde topa odaklanırken negatif enerjinizi de atmış olursunuz. Hem eğlenceli hem de faydalı bir spor olan plaj voleybolu, 1996 yılından beri profesyonel spor dalı olarak kabul edilmektedir.