YENİ SEÇİM!

KASIM ayında yapılacak genel seçim bir anlamda yeni bir seçimdir. bu sebeple siyasi partiler tüzüklerine göre yeni seçime gireceklerdir. AK PARTİ yeni bir seçim olacağından üç dönem kuralına artık takılmayacaktır.

CHP ise yeni seçimde tüzüğü gereği öNSEÇİM ya da EĞİLİM YOKLAMASI yaptığı illerde yeniden üye bazında aday adaylarını yarışa sokacaktır.

MHP ve HDP de sorun yok listeler nasıl olsa gökten zembille belirleniyor.

MHP açısından yeni seçim doğru olmayacak sebebi ise Ocak ayı öncesinde yapılacak seçimde YSK devlet kasasından bir kuruş ödeme yapmıyor. Kasasında parası olan siyasi partilerde sorun olmaz, AKP ve HDP kasaları dolmuş taşıyor sorunları olsa çözümleri kampanya yaparak çözülür.

CHP ve MHP açısından yeni seçim nakit sıkıntısı sebebiyle listenin ilk sıraları parası olanlarca gerçekleşir.

Bugün AKP genel başkanı, Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU MHP genel başkanı dr. Devlet BAHÇELİ ile bir görüşme yapacak TBMM de gerçekleşecek görüşmede MHP Genel başkanı dört çizgisini ortaya koyduğunda DAVUTOĞLU kaçacak KOALİSYON kurmayacaktır. Seçim naraları epeydir atan Ahmet DAVUTOĞLU kendi ipini kendi kesecektir. Seçim ortamında kalkıp CHP, MHP ve HDP’ yi suçlayamayacak, suçlasa da Halkımız böyle bir olaya itibar göstermeyecektir.

CHP sonuna kadar kapıları KOALİSYON kurmak için açmışken Üç aylık seçim hükümeti teklifi ile CHP’yi aldatmak seçimde CHP elini güçlendirecektir.

MHP açısından ise hiçbir sorun yoktur.

MHP ne dedi?
1- 17-25 Aralık hesabı sorulacak

2- Çözüm süreci kalkacak

3- Anayasanın ilk dört maddesi değişmeyecek

HDP yeni seçimde barajı yine geçer ancak yüzde CHP’ye gider.

HDP barajı geçsin AKP iktidar olamasın düşüncesiyle HDP ’ye oy veren sosyalistler bu defa CHP saflarını sıklaştıracaklardır.

İçerde  PKK ve IŞID  ile   mücadele edemeyen    güneydoğu   illerini   terör örgütüne     terk eden    AKP   ve onun  lideri  Recep Tayyip ERDOĞAN    artık  içerde   akan ASKER, POLİS  kanının sorumlusudur.

Hani ANALAR AĞLAMAYACAKTI hani PKK silah bırakacaktı.

Dışarı da ise SURİYE ile başımızı derde sokan yine Recep Tayyip ERDOĞAN ve AKP politikalarıdır.

Her gün PARALEL ÇETENİN İNİNE GİRECEĞİZ açıklaması yaparak kendini tatmin eden RTE bence yeterince bir mücadele vermiyor ya da gücü yetmiyor. Bakın Emniyet teşkilatının büyük bölümü halen paralelci şuan yapılan atamalarda da paralel çok etken, TSK da aynen terfi alan ALBAYLARIN çoğu paralelcidir.

Seçim    Kasım ayında  yapılacak olursa  Güneydoğu da silahların  gölgesinde yapılacağından HDP   barajı  geçer.

Sonuç olarak   AK PARTİ    düşüşe  geçti   yüzde  41  erken seçimde yüzde 36   olur.CHP  ise yüzde  30 bandına yükselir.MHP   yüzde  17   de kalır.HDP yüzde 10.5  alır.

Sonuçta  ne çıkar  yine KOALİSYON 

Yine KAOS