Sevgili dostlar, ilk defa 2008 yılının Eylül ayında “Halkın Sesi” gazetesinde bulaştığım basın camiasına yine adresi değiştirmeden bodoslama girdik. Bilindiği üzere, uzun yıllar öğretmenlik ve okul müdürlüğü yaptıktan sonra camiaya ve oradan da siyasete atıldık. Anlaşılacağı gibi asla gazetecilik edebiyatı yaparak bu mesleği onuruyla, emeğiyle yapanlara saygısızlık yapamam.

Bu gerçeklerin ışığında, aslında siyasete bulaşanlar vazgeçemezmiş diye bilinir. Pek yalan da sayılmaz. Yıllarca İl Başkanlığı yaparak Milletvekili olma onurunu yaşamışların daha sonra tekrar İl Başkanı olmak için her türlü çabayı sarf etmeleri bunun en güzel örneği değil mi?

Benim için en azından şimdilik böyle olmadı. Bildiğiniz üzere parti eğitmeniyken atandığım ve yaklaşık 14 aydan bu yana yürütmekte olduğum CHP Kozlu İlçe Başkanlığı görevinden İl Başkanlığı seçimleri nedeniyle tüzük gereği istifa ettim. Hemen belirtmeliyim, yeni ilçe olan Kozlu’muzda CHP’nin ilk İlçe Başkanı olarak tarihe geçmenin onurunu yaşadım. Çocuklarıma bırakacağım mal ve mülkün yanı sıra, gurur duyduğum en önemli manevi mirasım oldu. Ne yazık ki çok ama çok istediğim halde İlçe Belediye Başkanlığını kazanamadık. Belediye Başkan adayımızın sorunlu kişiliğinden, egoları ve uygulama yanlışlarının yanı sıra, benim de tecrübesizliğimden kaynaklanan başarısızlığımı kabulleniyorum.

Sonuç itibarıyla siyaseti biraz beklemeye aldık. Bu tamamen çekiliyorum anlamına gelmesin. Sadece belirli bir süre ara veriyorum. Ancak yazılarımızla ayar vermeye devam edeceğiz.

Elimizden geldiği, dilimizin döndüğünce yapılan haksızlıklara, hukuksuzluklara, yanlış uygulamalara parmak basıp, okurlarımızda farkındalık yaratacağız.

Sadece siyaseti gözetim altına almayacağız. En önemli hedeflerimiz arasında bürokrasi de olacak. Anlaşılacağı üzere seçilmişlerin yanında atanmışlar da yazılarımıza konu olacak. Çevre duyarlılığımızı, kültürel etkinlere karşı yatkınlığımızı da hesaba katacak olursak 7’den 77’ye her kişi ve konu mercek altında olacak.

Yeri gelmişken başta eğitim ve sağlık olmak üzere tüm bürokrasi çalışanlarına ve bürokrasinin çalışmasından mutlu olmayanlara da duyurumuzu yapalım. Haksızlığa uğradığınızda, iş yerinizde yasa ve yönetmeliklerin dışına çıkılmakta olduğunu düşündüğünüzde bizi herhangi bir yolla bilgilendirdiğiniz takdirde, hiç kuşkunuz olmasın ki bu gazete basının dördüncü kuvvet olan gücünü sizin gücünüz olarak kullanacağız.

Zaman gelecek sizlerin yazılarıma yaptığınız yorumları değerlendirip, yapıcı eleştirileri önemseyip dikkate alacağız.

Daha ne mi yapacağız? Bana bu gazetede köşe yazısı yazma fırsatı verdiği için başta Mustafa Özdemir ve özveri ile çalışan tüm personele de teşekkür edeceğiz.