Zonguldak-Ankara yolunun şehir girişinde yeşil bir yakuttan gerdanlık gibi gelenleri karşılayan çınarlı yol artık yok. 100 yıllık çınar ağaçlarının arasından süzerek geçilen yolu dolguyla yükselterek tren yolu yapılmasına sosyal medyadan tepki yağdı. Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk ve Zonguldak Nostalji sayfasının editörü araştırmacı yazar Yüksel Yıldırım çınarlı yola yapılan ihanete en sert tepki gösterenlerin başında geldi.

Öztürk, "Kesinlikle inandım, bunların garezi var bize" dediği paylaşımında, "Resmen intikam alıyorlar. Uygulanan sözde ulaşım projesi ile 100 yıllık çınarların arasından geçen İkinci Makas'taki o güzelim ağaçlıklı yol bir mezbeleden ibaret şimdi. Kent belleğinde yer etmiş bir görüntü yok edilirken, yaya güvenliği ile ağaç sağlığı da tehlikede. Bu projeleri yapanların, uygulayanların kente de, doğaya da, hatıralarımıza da bir gram saygısı yok. "Ben yaptım oldu" cahillleri kenti tarumar ediyor, biz ağıt yakıyoruz yalnızca..." ifadelerine yer verdi.

Zonguldak Nostalji editörü Yüksel Yıldırım ise şehirde ortak akıl kültürünün tamamen kaybolduğuna dikkat çektiği yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Zonguldak’ın Ankara istikametinden gelenler için bir çınarlı yolumuz vardı. 1940 ortalarında dikilen çınar ağaçları arasından geçerken hemen sağ tarafınızda estetik ve kırmızı tuğla işçiliğiyle Merkez Garajı giriş kapısını selamlayarak “Zonguldak’a Hoş geldiniz” karşılaması yapılan bulvarımızdı.

Şimdi, ortalık savaş alanına dönmüş, çınarlı yol, çınarlı demiryolu olmuş!!!

Ortak akıl yine yok!!!"