Zonguldak Gündemi öylesine baş döndürücü hızla sürüyor ki, inanın gündemi takip etmek yetenek istiyor. AKP İl Başkanı kim olacak? Yöntem ne kadar sağlıklı? Sendikada nasıl bir genel merkez olacak? Şimdiden yapılan yorum, inanın son derece uçuk bir yorum olur.

Üniversite mezunu kriteri AKP’de ilk defa ortaya atıldı. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu dün Ali Bektaş, Celil Uzun Ve Zeki Tosun isimlerini görüşmeye aldı. Diğer isimler de Zonguldak yolunu tuttular.

Ali Bektaş konusunda büyük bir muhalefet bulunuyor. Anketlere rağmen, seçim kaybetmiş bir isim il başkanı olarak atanırsa diğer 7 isim bu isme sıcak bakmayacak. Sadece Hamdi Uçar sıcak bakacak bir de Metin Karaduman, AKP demek oluyor ki Zonguldak’ta kan kaybedecek.

Celil Uzun il başkanı yapılır mı? Bilemem. Bence il başkanı olması Zonguldak’ta sinerji yaratır.

***

Sendika seçiminde kaybedenler ile kazananlar acaba nasıl bir yol takip edecekler? 780 delegenin arasından seçilecek 235 delege nasıl oluşacak? Gelik ile Karadon seçimlerinden çıkan sonuç, genel merkeze iki yönetici sokabilecek mi? Birisi genel başkan diğeri mali genel sekreter gibi şu an için en güçlü isim olarak görülen Adnan Tıska genel başkan adayı olmayı düşünüyor mu?

Üzülmez seçimlerinin kazananı Tayfun Demir ve ekibi nasıl bir yol izleyecek? 

Mevcut yönetim Karadon, Gelik, Üzülmez, Kozlu ve Merkez olarak oluşmuştu. Görünen o ki gelecek yönetimde de aynı tablo bir eksikle çıkacak merkez yerine Armutçuk gelecek.

***

CHP Zonguldak’ta milletvekili sayısını üçe çıkarmanın yolunu arıyor. Bu sebeple ön seçim yapılmasına kesin gözle bakılıyor. Ön seçim yapılmaz ise CHP nasıl bir seyir defteri izleyecek? Mehmet Haberal yeniden Zonguldak adayı olacak mı?
MHP açısından Mehmet Haberal ismi önemli, aday olup olmaması önemli olacak. Çünkü Erkan Haberal MHP adaylığını düşünüyor.

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan geçen gün,  “Hedefimiz iki milletvekilliği” demişti. Evet, MHP böyle bir strateji izleyecek. Erkan Haberal birinci sıra, Hamdi Ayan ikinci sıra adayları olacak. Peki yeni il başkanı kim olacak?