Engelliler Haftası çerçevesinde Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek tarafından Zonguldak Valiliği önüne çelenk sunumu gerçekleştirdi.

Törene, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Kemal Gümrükçü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz, Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Arslan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, aileler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Özel Eğitim Meslek Eğitim Merkezi Okulu Müdürü Mustafa Arslan, “10-16 Mayıs arası Engelliler Haftasıdır. Engellilik insanlığın ortak sorunudur. Bu yüzden engelliler haftası yalnız ülkemizde değil Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede aynı zamanda değerlendirilir. Nüfusumuzun yaklaşık olarak yüzde 12’sini oluşturan engellilere Zonguldak’ta Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 9 Özel Eğitim Okulu tarafından hizmet verilmektedir. Bu kurumlarda yaklaşık olarak 402 öğrenci faydalanmaktadır. Aynı zamanda 126 tam zamanlı 7 yarı zamanlı olmak üzere 133 kaynaştırma öğrencimiz bulunmaktadır. Okullarda süreğen hastalığı nedeni ile eğitim göremeyen 18 öğrencimize evde eğitim hizmeti verilmektedir. Bundan da anlaşıldığı üzere engelli vatandaşlarımız söz konusu olduğunda devletimizin resmi kurumları ve sivil toplum kuruluşları bu vatandaşlarımıza hizmet etmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadırlar. Engellilere hizmet etmek bir gönül işidir. Biz diyoruz ki, asıl engelli karşısına bir zorluk çıktığı zaman hemen pes eden, onu aşmak için mücadele etmeyendir. Engelliler için yaptığımız her hizmetin bir gün kendimize de lazım olabileceğini unutmayalım. Engellileri sahiplendiğimiz sürece anların hayatını engelsiz hale getirebiliriz” dedi.

Konuşmaların ardından Zonguldak Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencisi görme engelli 11 yaşındaki Gülsüm Duran'ın “Sol yanım acıyor anne” adlı şiiri okuması programa katılanları duygulandırdı. Ardından Zonguldak Özel Eğitim Meslek Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Korosu, birbirinden güzel türküler seslendirdi.