Çevre ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Zonguldak’ta bir takım açılışlarda bulunacağını söyleyen AKP İl Başkanı Zeki Tosun;

“135 milyonluk bir yatırım var”

AKP İl Başkanı Zeki Tosun, parti binasında düzenlediği basın açıklamasında cumartesi günü Zonguldak’a gelecek olan Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu’nun programı ile ilgili bilgi verdi. Konuşmasına başlarken İstanbul Beyazıt ve Mardin Midyat’ta güvenlik güçlerine gerçekleştirilen hain saldırıyı kınayan Tosun, “Zonguldak’ta Orman ve Su İşleri tarafından yapılan 135 milyonluk bir yatırım var. 18 tane proje bunlar. Bunlarla ilgili bakanımız bir merasim düzenleyecek.” dedi. Tosun, Bakan Eroğlu’nun Zonguldak’ta bir Bakan Eroğlu’nun Zonguldak’ta bir dizi açılışlar ve ziyaretler yapacağını belirterek, iftar yemeği vereceklerini söyledi.

“TTK’NIN KAPATILMASINI EN SON İSTEYECEK KİŞİYİZ”

TTK’nın özelleştirilmesi ve kapatılması konusunda birçok şeyler duyduklarını söyleyen Tosun, böyle bir durumu en son isteyecek kişi olduğunu belirterek, “Son zamanlarda TTK ile ilgili bazı şeyler konuşuluyor. Biz de bunlarla ilgili il başkanı olarak, vekillerimiz de bazı açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde enerji bakanlığının kanunla ilgili mecliste bir görüşmesi vardı. Kanundan sonra Enerji Bakanımız bazı açıklamalarda bulundu. Biz de buna istinaden bazı açıklamalar yaptık. Zonguldak’ta TTK’nın kapatılmasını isteyecek en son kişiyiz. Biz TTK’nın çalışma şartlarının iyileştirilmesi, ocakların modernize olması, yeni kuyular açılıyor. Bunlardan yola çıkarsak, TTK’nın kapanması diye bir şey yok. İnşallah yakın zamanda TTK, zarar eden bir kurum olmaktan çıkarak, Zonguldak halkını memnun eden bir çalışma var. Bu çalışma devam ediyor.” diye konuştu.

“ZONGULDAK GÖÇ ALAN BİR ŞEHİR HALİNE GELEBİLİR”

Yerli kömürün elektrik enerjisine dönüştürülmesiyle TTK’nın iyi yerlere geleceğini söyleyen Tosun,  “Santral kuran arkadaşlarımıza elektriğini yerli kömürden üretenlere santral kurma kolaylığı, enerjisini ve elektriğini alma garantisi verecekler. Bunlar TTK’nın iyileştirilme sürecidir. İnşallah o yola girdikten sonra, Zonguldak ve TTK bizim iktidara geldiğimiz 13-14 yıldan beri konuşulan “TTK kapandı, kapanacak, zarar etti” lafları sonrası, bu zarar yüzünden de Zonguldak’a bütçeden pay alma konusunda yatırımlarda sıkıntı oluyor. İnşallah bunları aşacağız. Bunların bir kısmı Zonguldak’ta yatırıma aktarılır. Santral kuracak arkadaşlarımız Zonguldak’tan çıkabilir. Şehir de göç vermektense göç alan bir şehir haline gelebilir. Bunun gayreti içerisindeyiz. Biz TTK’nın kapanmasından yana değiliz. Bakanlığın yapacağı çalışmaları bekleyip göreceğiz. Bunlar da Zonguldak’ın menfaatine olacaktır.” şeklinde konuştu.

“ATAMAYI BAKANLIK YAPACAK”

TTK’da boşalacak genel müdür koltuğuna bakanlık tarafından atama yapılacağını söyleyen Tosun, “TTK Genel Müdürü izinde. Yani şu an bir genel müdür var. Bu süreç bittikten sonra, bakanlık nezdinde bir şeyler yapılacaktır. Şu an belli bir isim yok.” açıklamasında bulundu.

“ORADA YANLIŞ BİR ANLAŞILMA VAR”

CHP İl Kadın Kollarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini yanlış anladığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın başbakanlığı döneminde kadınlar için yaptığı çalışmaları hatırlatarak “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde kadınlarımız için yaptığı çalışmalar herkesin gözünün önünde. İşte çalışan bayanlar için, anneler için, doğum yapan iş kadınları için bir sürü kolaylıklar getirdi. Orada Cumhurbaşkanımızı yanlış anladılar. Onların dediği gibi “Eksiktir, yarımdır” diye bir şey yok. Bir de onun şehit annelerine söylenmiş tarafı var. Biz kadınlarımız ve annelerimiz için yapılması gereken her şeyi yaptık ve yapıyoruz. Yapılacak ne varsa yapılmaya devam ediyoruz. Biz orada bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyoruz.” dedi. (Aykut KARA)