ERKMEN; “14 MART TIP BAYRAMI KUTLU OLSUN(MU?)”

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Erkmen açıklamasında, “14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla doktor arkadaşlarımız başta olmak üzere sağlık çalışanlarımızı tebrik ediyor, sağlık içinde sevdikleriyle birlikte nice yıllar diliyoruz. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün "Beni Türk hekimlerine emanet ediniz" sözünün hakkını vererek milletimize hizmet eden doktorlarımız ne yazık ki 14 Mart 2022 tarihinde grevde olarak, iş bırakarak buruk bir şekilde bayramlarını kutluyorlar. (Aslında kutlamıyorlar)  Fiziki olarak ne kadar yenilik yaparsanız yapın siz çalışanlarınızı mutlu edemiyorsanız, onlara yeterli imkanlar yaratamıyorsanız sektör olarak sorun var demektir.  Özellikle pandemi döneminde cansiperane çalışan bu yüzden her kesimden takdir gören doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza hükümetçe maalesef bu takdirin karşılığı  verilmemiştir. Verilen sözler tutulmamış sağlıkda şiddet önlenememiştir. Bunlara ilave olarak sözlerin tutulmaması yanında bir de Sn. Cumhurbaşkanı'nın ağzından "Nereye giderlerse gitsinler" sözünü duyunca kırılmışlar, üzülmüşlerdir. Halbuki el üzerinde tutulmaları gerekirken, bu sözlere muhattap olmak üzücü olmuştur. Sn. Sağlık Bakanı'mızın tüm doktorlarımıza bir mektup gönderdiğini öğrendik. Doktorlarımızın ne kadar kıymetli olduğunu, onlara değer verdiklerini içeren bu mektubu keşke Sağlık Bakanımız doktorlarımızı ve sağlık çalışanlarımızı düşünüyorsa Sn. Cumhurbaşkanı'mıza yazsaydı ve yazının içeriğini kamuoyu ile paylaşsaydı.

Doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın emekleri, fedakarlıkları milletimizce bilinmektedir. Elbet onların bu emeklerinin karşılıklarını alacakları günler gelecektir. Bizler emeklerinize sağlık, Allah eksikliğinizi vermesin diyerek sizlere sağlık içerisinde uzun, mutlu ve huzurlu yıllar diliyor, bu vesile ile aramızdan ayrılanları rahmetle anıyor, emeklilerimize sağlık ve huzur diliyoruz. Sağlığın ve sağlıkçıların kıymetini bilmeyenlere cihan padişahı Kanuni'nin sözlerini hatırlatıyoruz. "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi/olmaya devlet cihanda bir nefes sihhat gibi" dedi.

Sağlıkta şiddetin önüne geçilmelidir

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Var güçleriyle hizmet sunmaya çalışan sağlık çalışanlarımızın ekonomik sosyal sorunları, sendikal hakları çözüme kavuşturulmalı, sağlıkta şiddetin önüne mutlaka geçilmelidir” dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kantarcı mesajında, “Yaşanan Koronavirüs sürecinde kendi yaşamları pahasına hizmet veren, gösterdikleri insanüstü çabayla hepimizin gönlünde ayrı bir yer edinen sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum. Salgında bir kez daha tanık olduk ki, onların fedakârca çalışması olmasaydı, daha çok insanımız virüsten etkilenecek, yaşamanı kaybedecekti. Unutulmamalıdır ki, sağlık herkes için temel, insani ve anayasal bir haktır. Hemşiresi, doktoru, diğer çalışanlarıyla yüzyıllardır insanlığa hizmet eden sağlık emekçileri, dünyanın her yerinde toplumun en saygın kesimini oluşturmaktadır. Ağır çalışma koşulları içinde toplum sağlığını koruma gibi kutsal bir görevi yerine getiren sağlık emekçilerine yönelik şiddet kabul edilemez. Bu tip davranışları nefretle kınıyorum” dedi.

TALEPLERİNİ DESTEKLİYORUM

Kantarcı açıklamasını, “Son dönemlerde sağlık emekçilerinin meslek onurlarının korunması, çalışma koşulları ve özlük haklarının düzenlenmesi, toplum sağlığı hizmetini daha nitelikli olarak yerine getirebilecekleri koşulların oluşturulması ve kendilerine yönelik şiddette son verilmesi için dile getirdiği talepleri destekliyorum. Var güçleriyle hizmet sunmaya çalışan sağlık çalışanlarımızın ekonomik sosyal sorunları, sendikal hakları çözüme kavuşturulmalı, sağlıkta şiddetin önüne mutlaka geçilmelidir. Bu duygularla hastalarına hizmet verirken virüs bulaşıp hayatını kaybedenler başta olmak üzere yaşamını kaybeden tüm sağlık emekçilerine Allah’tan rahmet diliyorum” diyerek tamamladı.

    İL SAĞLIK MÜDÜRÜRÜ GÜNER’DEN TIP BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ertuğrul Güner 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında yazılı bir kutlama mesajı gönderdi.

     Güner mesajında şöyle dedi. “ 14 Mart 1827'de, ilk cerrahhanenin, kurulması, Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Okulun kuruluş günü olan 14 Mart, "Tıp Bayramı" olarak kutlanmaktadır. İlk kutlama, 1919 yılının 14 Mart'ın da işgal altındaki İstanbul'da gerçekleşmiştir. O gün, tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları da destek vermişti. Böylece tıp bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır. Tıbbiyeliler ve sağlık çalışanlarının yurt savunmasındaki bu özverisi günümüze kadar kesintiye uğramadan devam etmiştir. Son iki yıldır da Covid-19 salgını ile canı pahasına ortaya koyduğu gayret bunun en güzel kanıtıdır.

İnsanın doğuştan kazandığı en temel hak,  yaşama ve sağlıklı bir çevrede hayatını devam ettirme hakkıdır. Bu hakkın tüm insanlara adil ve günümüz gelişmelerine uygun bir şekilde sunulması için önce insan ilkesi ile özveriyle çalışmaktayız.

            Geçmişte olduğu gibi günümüzde de her türlü şartlarda toplumun sağlığı için özveri ile çalışan sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını en içten dileklerimle kutlarım “ dedi.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla İlçede görev yapan doktor ve sağlık çalışanlarını ziyaret ederek günlerini kutladı.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, eşi Aysel Tekin, Belediye Meclis üyeleri, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Alaplı Devlet Hastanesi, Sağlık Ocakları ve Alaplı İlçe Sağlık Müdürlüğünü ziyaret ederek doktor ve sağlık çalışanlarının günlerini kutladı. İlk olarak Alaplı Devlet Hastanesi Başhekimi Rabia Başar Açıkgöz’ü ziyaret eden Başkan Tekin,14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak, “Hayatımızın her noktasında, doğumdan ölüme kadar her noktada hizmet veren tüm sağlık çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum. Son 2 yıldır ülke olarak büyük sıkıntılar yaşadık. İnşallah bir an önce pandemiden de kurtulacağız. Göstermiş oldukları duyarlılık için tüm doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum. Her zaman onların yanındayız” diye konuştu.

Tekin ve beraberindekiler daha sonra hastaneyi dolaşarak sağlık çalışanlarını günlerini kutlayarak hastalarla sohbet etti. Gül takdim etti. Alaplı İlçe Sağlık Müdürü Şakir Bahadır ve Sağlık Ocaklarındaki görev yapan doktorları da ziyaret eden Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.