Eğitim Sen Çaycuma temsilcisiyken 7 Şubat 2017 tarihinde yayınlanan 686 sayılı KHK ile ihraç edilen öğretmen Gökhan Taner Günsan, OHAL Komisyonu kararıyla bugün göreve iade edildi. 

1790 gün sonra  görevine iade edilen Günsan, beş yıl boyunca hak arama mücadelesinden hiç vazgeçmediklerini belirterek, "Çünkü her zaman haklıydık. Verilen red kararları kabule dönene, son arkadaşımız göreve iade edilene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğim. Ayrıca bu süreçte birçok arkadaşımızın hayatını kaybetmesine ve bizim bunları yaşamamıza neden olanların hukuk önünde hesap verdiğini görmeden öfkemiz dinmeyecek" dedi.

Bu beş yıllık süre içinde  maddi manevi dayanışma içinde olan herkese vefalarından ve özverilerinden dolayı teşekkür eden Gökhan Taner Günsan, “Devletin bir bildiği olmasa ihraç etmezdi” diyen birkaç kişiyi de vicdanlarının karanlığı ile baş başa bırakıyorum. Büyük bir ailenin parçası olduğumuzu hissettiren KESK’e ve üyesi olmaktan onur duyduğum sendikam Eğitim-Sen’e yürekten teşekkürler" şeklinde konuştu.