Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Tutulmaz'ın mesajı şu şekilde;

"19 Mayıs 1919,  büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Samsun’a çıkışıyla birlikte Anadolu’da özgürlük ve bağımsızlık ateşinin yakıldığı, Kurtuluş Savaşımızın başladığı gün, ilk adım ve bizleri Cumhuriyetle buluşturan, tarihin akışını değiştiren şanlı tarihimizin önemli bir dönüm noktasıdır.

ATATÜRK’ün önderliğinde asil milletimiz ve kahraman ordumuzca milli birlik ve beraberlik ruhu ile binlerce şehit verilerek, büyük bedeller ödenerek yürütülen ve bizleri zaferle buluşturan Kurtuluş Savaşında, her türlü yokluk ve imkansızlığa rağmen vatansever bir milletin neleri başarabileceği tüm dünyaya ilan edilmiştir.

ATATÜRK’ün Samsun’da istiklal meşalesini yakarak başlattığı, asil bir milletin hür ve bağımsız yaşama iradesini, azim ve kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği, her safhası kahramanlıklarla dolu milli mücadele büyük bir inançla yürütülmüş, zaferle taçlanan bu destansı mücadele sonucunda büyük ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temelleri atılmıştır.

Büyük önder ATATÜRKbüyük zorluklara kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletini geleceğimizin mimarları, aydınlık yarınlarımızın güvencesi, umudumuz Türk gençliğine emanet ederek onlara verdiği değeri, duyduğu güveni, inancını ve sevgisini göstermiştir.

Geleceğimize yön verecek erdemli Türk Gençliği; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kendisine emanet edilen bu aziz vatana, Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacak, koruyacak, kollayacak, gözetecek, hep daha ileriye taşıyarak gelecek nesillere aktaracak, üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirecektir. Onlara güveniyor, yürekten inanıyoruz.

Yarınlarımızın güvencesi, yüksek ideallere sahip sevgili gençlerimiz, milli ve manevi değerlere gönülden bağlı, temel hak ve özgürlüklere saygılı, kişilikli, çok çalışan, araştıran, üreten, sorgulayan, donanımlı, teknolojiyi kullanan, kendini yenileyen ve geliştiren bireyler olarak ülkemizi geleceğe güvenle taşıyacak,milli birlik ve beraberliğimizi, bütünlüğümüzü bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyecektir.

ATATÜRK’ün liderliğinde asil milletimizin kahraman ordumuzla birlikte Kurtuluş Savaşında tek vücut halinde sergilediği azim, inanç ve kararlılığın unutulmaması, ülkemizin hep daha ileriye gitmesinde, başarıya ulaşmasında, büyük ve güçlü olmasında en önemli örnek ve etken olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere aziz vatanımız için canını feda eden tüm şehitliklerimize, kahraman gazilerimize rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz milletimizin saygıdeğer halkımızın ve sevgili gençlerimizin 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI’nı kutluyorum."


 

AK Parti’li UÇAR “MUTLU YARINLARA GENÇLERİMİZLE BİRLİKTE YÜRÜYORUZ”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi UÇAR, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. UÇAR, “Gençlerimiz tarihten aldığı bu büyük güçle, sorumluluğunun bilincinde vatanını severek, değerlerine bağlı, donanımlı, dünyayla yarışabilir şekilde ülkemizi daha ileri noktalara taşımalıdır. Bu bilinçle yetişen gençlerimiz gelecekte milletimizin en büyük güvencesi olacaktır.” dedi.

Hamdi UÇAR, 103 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’dan yakıldığını ifade ederek şunları söyledi:

Milletimizin onur ve asaleti ve Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs. Türk gençliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da atasının emanetine cumhuriyete sahip çıkacak onun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyini üzerine çıkarılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir.  Buna yürekten inanıyoruz. Birlik ve beraberlik için birbirine sevgi ve saygı ile yaklaşan, iyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetlerle donatılmış Türk genci ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacaktır. Unutmayalım ki her 19 Mayıs’ta Samsun’dan elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız rengini siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. ‘Unutmayınız ki vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.’ Bu duygularla büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bu vatan için canlarını sev seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.


 

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Özölçer'in mesajı şu şekilde;

"Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı ve Milli Mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yılına erişmenin gururu ve sevinci içerisindeyiz. Aziz milletimiz, yaşadığı sıkıntılı günleri öz değerlerine bağlı kalarak sürdürdüğü bağımsızlık mücadelesi ile atlatmış ve bizlere bu güzel vatanı emanet etmiştir. Bu bağlamda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak basması, yeni bir geleceğe doğru atılan önemli bir adım olmuştur. Gençlerimizin Milli Mücadele şuurunu ve azmini taşıyan bir ruh ile 19 Mayıs´ın içerdiği derin anlamı idrak ederek, kendilerine emanet edilen bu vatanı ilelebet koruyacaklarına inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; bağımsızlığımız için mücadele veren başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyorum."


 

“19 MAYIS KUTLU OLSUN”

 Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, yönetim kurulu adına bir mesaj yayınlayarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Yeşil’in mesajı şöyle;

“Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumunun 141. yılında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

19 Mayıs 1919 tarihi, Mustafa Kemal Atatürk'ün, şanlı kurtuluş mücadelemizin ateşini yaktığı ve özgürlük bayrağımızı Anadolu'da dalgalandırdığı tarihtir.

19 Mayıs 1919 tarihi ulusal egemenliğe dayanan, tam bağımsız, çağdaş, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır.

Elinde ulusuna olan güveninden başka hiçbir şey olmayan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan başlattığı bağımsızlık mücadelesi dalga dalga tüm vatana yayılarak tarihte eşine az rastlanır bir destan yazılmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır.

Türk gençliğine olan güvenini ve inancını “Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” sözleriyle ifade eden Atatürk,  ulusumuzun varolma, bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin ateşlendiği 19 Mayıs tarihini bayram olarak gençlere armağan etmiştir.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz”.

 

BAŞKAN BOZKURT: 19 MAYIS BAĞIMSIZLIĞA GİDEN YOLUN ADIDIR

 Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, 19 Mayıs 1919’un Türkiye'nin siyasal tarihinde bir dönüm noktası olduğunu, söyledi. Bozkurt, günümüzde demokrasiye ve Cumhuriyete yapılan saldırıların, 19 Mayıs’ta başlatılan değişim ateşine karşı olduğunu; gençleri durumun önemini kavramaya ve Cumhuriyetin kazanımlarını sahiplenmeye çağırdığını belirtti.

     Başkan Çetin Bozkurt, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bozkurt’un mesajı şöyle:

     “19 Mayıs 1919 siyasal tarihimizin dönüm noktasıdır. Mustafa Kemal 19 Mayıs 1919’da Samsun'a çıkarken, Türkiye'yi ve bölgemizi çok derinden etkileyen bir sayfa açmış, mevcut egemenlik teorilerinin tümüne meydan okumuş, ırk, din, dil, mezhep farkı gözetmeden özgürlüğü ve bağımsızlığı için mücadele edeceğine inandığı halka güvenmiş ve kazanmıştı.

      Çünkü, 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal'in başlattığı yeni siyasetin temelinde insan vardı. 19 Mayıs, Türk Milleti’nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adıdır.

     Günümüzde laik Cumhuriyetimize, demokrasimize, birliğimize, dirliğimize ve bağımsız yargımıza yönelik saldırılar, özünde Mustafa Kemal'in açtığı bu tarih sayfasına karşıdır.

     Bu nedenle, Gençlik ve Spor Bayramımızın 103. yıldönümünü kutlarken, başta gençlerimiz olmak üzere herkesi bu tarihi günün anlamını, önemini kavramaya, Cumhuriyetin kazanımlarını kararlılıkla sahiplenmeye ve savunmaya çağırıyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını saygıyla, şükranla selamlıyorum.”

 

Ulusumuzun kaderini değiştiren ilk adım

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Başlattığı Anadolu direnişiyle kurtuluşa giden yolu da açan Ulu Önder, kutlu yürüyüşünü, egemen ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile tamamladı. Bu yürüyüş dünyadaki tüm mazlum milletlere esin vererek kurtuluşlarının reçetesini oluşturdu.” dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kantarcı mesajında, “İşgal altındaki bir ülkede, ‘Tam Bağımsızlık’ ilkesi ile yola çıkan 9. Ordu Müfettişi Mustafa Kemal, 19 Mayıs 1919’da, Samsun’a ayak basarak, ulusumuzun kaderini değiştiren ilk adımı attı. Başlattığı Anadolu direnişiyle kurtuluşa giden yolu da açan Ulu Önder, kutlu yürüyüşünü, egemen ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile tamamladı. Bu yürüyüş dünyadaki tüm mazlum milletlere esin vererek kurtuluşlarının reçetesini oluşturdu. Atatürk’ün ‘Doğum günüm’ dediğin 19 Mayıs, bu nedenle, yalnızca Türk milletinin değil, dünyadaki tüm mazlum milletlerin bağımsızlık umutlarının yeşerdiği gündür.” dedi.

GENÇ KUŞAKLAR KENDİNİ DAİMA YENİLEYİP ÇAĞDAŞ GÖRÜŞLERİ TEMSİL ETMELİ

Atatürk’ün bugünü Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlamasının gençliğe verdiği değerin bir göstergesi olduğunu da söyleyen Kantarcı, “Gençlik, onun kavram dünyasında, yaş sınırlarını aşan düşünsel anlamları olan bir sözcüktü. Dünyaya anlayan gözlerle bakıp, yorumlar yapmaya başladığı zamanlardan beri köhnemiş fikirlere, tarihin çarkını geriye döndürmek isteyenlere karşı yegâne çarenin gençlikle genç fikirlerde olduğunu gören Ulu Önder, çağdaş fikirlerle donanan kuşakların, Türkiye Cumhuriyeti’ni her türlü tehlikeden koruyarak çok daha ilerilere taşıyacağını düşünüyordu. Bu görüşünü ‘Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir’ şeklinde formüle eden Atatürk, genç kuşakların kendisini daima yenileyerek çağdaş görüşleri temsil etmesini istiyordu.” dedi.

GENÇLER ATATÜRK DEVRİMLERİNİ, AYDINLIĞI, BARIŞI VE DEMOKRASİYİ SAVUNACAKTIR

Gençlerimizin Ulu Önder’in hitabesinde verdiği görevlerin bilincinde olduğunu da söyleyen Kantarcı, “Bugün gençlerimize düşen en büyük görev, Atatürkçü düşünceye sarsılmaz bir inançla bağlanmak, cumhuriyet değerlerine bütünüyle sahip çıkmaktır. Yarın teminatımız olan gençlerin tarihten gerekli dersleri çıkarıp Atatürk ilke ve devrimlerini, aydınlığı, barışı, demokrasiyi korumaya, toplumsal adaleti savunmaya devam edeceğine inanıyorum. Topluma yayılan bu inanç ve güven Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli teminatıdır. Bu duygu ve düşüncelerle gençlerimiz başta olmak üzere tüm yurttaşlarımızın Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Kurtuluş Savaşı kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.” diyerek tamamladı.


 

CHP İl Başkanı Murat Pulat 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Pulat'ın mesajı şöyle;

"Ulusal Kurtuluş mücadelesini başlatarak, sürdürmek ve kazanmak gibi bir mucizenin başlangıç tarihidir 19 Mayıs 1919.

30 Ekim1918’de imzalanan Mondros Mütarekesi emperyalizme, Osmanlı ülkesinde her yeri işgal olanağı sağlıyordu.

“Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığının kurtaracağına” inanan Mustafa Kemal ve silah arkadaşları Anadolu’ya yöneliş kararıyla 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a attığı ilk adımla, Ülkemizin hem kurtuluş mücadelesini başlatmış, hem de modern Türkiye Cumhuriyetinin ilanına giden sürecin ilk adımını atmıştır. Binlerce şehit verilerek, başlatılan Ulusal Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlandırılıp, emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine ‘dur’ denilmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk gençliğin, Ülkenin geleceği olduğunu görmüş, Türk gençliğine duyduğu güveni her fırsatta dile getirmiş ve kurduğu Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet etmiştir. Biliyoruz ki gençler kendilerine duyulan güveni boşa çıkartmayacaktır.

Cumhuriyet Halk Partisi, dün olduğu gibi bugün de Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, bilimsel ve özgür düşünceli, Cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan gençlerle; bu günlere nasıl gelindiğini asla unutmadan, söylenen her yalanın, yapılan her hilenin karşısında durarak, emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine, taşeronlarına karşı bağımsızlığı, özgürlüğü, barışı, kardeşliği, laik cumhuriyeti ve sosyal hukuk devletini savunma mücadelesini sürdürmektedir.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık ve vatan uğruna mücadele eden Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi saygı ve hürmetle anıyor 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum."


 

Samsun bağımsızlık meşalesinin "İLK ADIMIDIR"

CHP İlçe Başkanı Ebru Uzun  19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Uzun'un mesajı şöyle;

"19 mayıs 1919  tarihi, öylesine sıradan bir gün değildir.

           Samsun'da yakılan ve birer birer yurdun her köşesinde karşılığını bulacak bağımsızlık meşalesinin "İLK ADIMIDIR"

           Bu tarih bir Ulus'u yok etmek adına, emperyalistlerin kirli emellerini İstanbul'u işgal ederek başlattıkları süreci, M.Kemal Atatürk önderliğinde ve onun eşsiz askeri dehası ile bir halk direnişine dönüştürerek, zafer'e ulaştırma tarihidir.

           19 Mayıs 1919; tarihte bütün özgürlük mücadelesini veren mazlum ülkelere  bir miras ve örnek oluşturan eşsiz bir yıl dönümüdür.

            19 Mayıs 1919, aynı zamanda tüm Yokluklara ve Yoksulluklara rağmen, halkının şaşmaz inancı ile verilen bir bağımsızlık mücadelesinin, aklın ve bilimin egemen olduğu bir dizi aydınlanma devrimlerinin ve onun en anlamlısı olan Cumhuriyet Devrimi ile taçlandırılmasıdır.

            Günümüz de; 19 Mayıs’da atılan bu ilk adımı ve yakılan bağımsızlık ateşini yok etme uğraşı veren emperyalizm ve karşı devrim sürecindeki ısrarlı aymazlara verilecek yeni bir ders niteliği taşımaktadır.

             Emperyalistlerin Cumhuriyetimize, topraklarımıza, hatta sınırlarımızın ötesine dayattıkları sözüm ona tüm çözümlerin, kendi siyasi çıkarlarının ötesinde göremeyenlerin, ülkemize, bağımsızlığımıza verecekleri hiç bir şey yoktur.

              Her geçen gün hızla bozulan ekonomik dengeler, adalet mekanizmasının ve liyakatın uğradığı inanılmaz erozyonlar, israfın devlet katında bilinçli bir şekilde önlenemeyen yükselişi, üretmiyen üretimi hedeflemeyen ve bütün Cumhuriyet kazanımlarını, birikimlerimizi hovardaca satanlara karşı yeniden, 19 Mayıs 1919’un mücadeleci, bağımsızlıkçı, eşitlikçi, ilkeli, devrimci ruhunu hep birlikte başlatmalıyız.

               Bu duygu ve düşüncelerle; gençlere her zaman farklı bir değer veren ve katan, eşsiz devrimci M.Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını tükenmez bir sevgi, saygı ve rahmet duygularımla anıyorum.

                Halkımızın, gençlerimizin Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramlarını tüm içtenliğimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."


 

BİR MİLLETİN GELECEĞİ İYİ YETİŞTİRİLMİŞ GENÇLİĞİDİR

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar  19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Aşkar'ın mesajı şu şekilde;

"19 Mayıs, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının, bağımsız yaşamayı karakter edinmiş bir milletle birlikte emperyalist işgalcilere karşı millî mücadeleyi başlattıkları tarihî bir gündür. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlatılan, Anadolu’da milletin azim ve inancıyla dalga dalga büyüyen kurtuluş mücadelesi zafere ulaşmış, milletin topyekûn başarısı meclisin açılışıyla kurumsal bir güç ve iradeye dönüşmüş, 1923’te Cumhuriyetin ilanıyla taçlanmıştır.

19 Mayıs’ın anlamının ve öneminin şuurunda olmak, tarihsel ideal ve iddialarıyla milletimizin bekasını hedef alan emperyalist kumpas ve saldırıları fark edip onlara kararlı, inançlı ve hep birlikte karşı koymaya devam etmekle mümkündür.

Millî irade ve egemenliğimiz üzerine oynanan kanlı, kirli oyunları boşa çıkarma ve medeniyet yarışında öne geçmeyi amaçlayan çabamızda, en hayati ve tarihî görev milletimizin ümidi, heyecanı, geleceği olan gençlere düşmektedir. Bir millet, geleceğini, iyi yetişmiş genç nesillerle kurabilir. Milletin istiklal ve istikbalini teminat altına alacak bilinç, varlığından anlam ve amacından gafil olmayan uyanık bir nesil bilincidir. Bugün dünyanın birçok ülkesinde, amaçsızlığın, idealsizliğin boşluğunda çırpınan gençliğin, müptelası olduğu alışkanlıkların ölümcül sonuçlarıyla sadece kendini değil, insanlığın geleceğini tüketiyor olması, modern dünyanın en ağır sorunu olarak devam etmektedir.

Millî değerlerin yanı sıra, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknolojiyle donanmış gençlerimiz, ecdadımızın bedelini canları ve kanlarıyla ödeyerek bizlere armağan ettikleri bu vatanı yarınlara daha güçlü değer ve donanımla taşımanın onurlu mesuliyetini, ruhlarının derinliğinde duymalıdır. Küresel başarılarıyla bütün insanlığa umut olmalarını arzuladığımız gençlerimize iyi bir eğitim fırsatı ve imkânı sunmak, asla ihmal edilmemesi gereken millî meseledir.

Eğitim-Bir-Sen olarak, nitelikli bir eğitimle medeniyetimizin insan ve hayat değerlerinin verdiği güç ve gençlerimizin yarınlara taşan hayat enerjilerinden aldığımız ilhamla, başarılarımızın kökleşeceğine, zaferlerimizin taçlanarak süreceğine olan inancımız tamdır. Bu şuur ve sorumlulukla, geleceği omuzlama gayreti ve heyecanı içinde olan gençlerimize de eğitim ordumuza da güveniyor, onlarla gurur duyuyoruz.

Bu vesileyle, kurtuluşu kuruluşla taçlandıran millî mücadele kahramanlarımızı, şehitlerimizi rahmetle, hürmetle anıyor; gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum."


 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, Milli Mücadelenin başladığı 19 Mayıs’ın bağımsızlık, özgürlük, cumhuriyet ve demokrasi özlemiyle yanan işgale-işgalcilere karşı boyun eğmeyen mazlum bir halkın yeniden ayağa kalkışı olduğunu, söyledi.

     Başkan Yaşar Bükrü, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 103.yıldönümü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

     Başkan Yaşar Bükrü mesajında, “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak kurtuluş meşalesini yakmış, bir ülkenin makus talihini değiştirmiştir. Ulusumuzun kadını, erkeği, genci, yaşlısı, çocuğuyla topyekun tarihin akışını değiştiren dünyaya örnek teşkil eden bir mücadele vermiştir. Yüreğinde Cumhuriyet değerlerini taşıyanların Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı çağdaşlaşma yolundan ilerleyenlerin, geçmişinden güç alan ama yüzü her zaman geleceğe dönük olanların partisi CHP olarak söz veriyoruz; Cumhuriyet meşalesini ilelebet yakacak, ‘özgürlük, adalet, refah ve barış’ içinde ortak bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz. CHP iktidarında muasır medeniyetler seviyesine çıkacak, demokrasi, ekonomik kalkınma ve insani gelişmişlik açısından ön sıralarda yer alacağız. CHP iktidarında yargının bağımsız ve tarafsız olmasını sağlayacak, hukukun üstünlüğünü, hayatın her alanında yeniden tesis edeceğiz. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘Biz her şeyi gençliğe bırakacağız. Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.’ diyerek 19 Mayıs’ı gençlere armağan etmiştir.” ifadelerini kullandı.

    Kendilerine düşen görevin, ulusun mücadelesini, gururla ve minnetle gelecek nesillere aktarmak olduğunu vurgulayan Başkan Yaşar Bükrü, mesajına şöyle devam etti:

    “Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik ve çağdaş Türkiye yolunda yorulmadan, usanmadan yürümektir. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda etmekten bir an bile çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”


 

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Mithat Bülent BAĞCI’nın 19 mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Bülent Bağcı'nın mesajı şu şekilde;

"19 Mayıs 1919, “Ya istiklal ya ölüm!” düşüncesiyle yürütülen Türk Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olarak tarihe geçmiştir. Bir milletin bağımsızlık aşkıyla şaha kalktığı ve köleliği asla kabul etmeyeceğini tüm dünyaya haykırdığı gündür.Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlık ve aydınlanma meşalesini yaktığı bugünü “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak Türk gençliğine armağan etmiştir. Millî mücadelenin 103. yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve millî mücadele kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

    Millî değerlerin ışığında Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyeti’ni sonsuza dek koruma görevi emanet edilen Türk gençliğinin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”nı kutluyorum.

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!"


 

Memleket Partisi Zonguldak İl Başkanı Mukadder Yalçın , bir mesaj yayımlayarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

Başkan Yalçın'ın mesajı şöyle;

"Başkent işgal altındaydı.

Ordular terhis edilmişti.

Milletimiz, yıllarca süren savaşların yükü altında ezilmiş, perişan ve umutsuz haldeydi.

Ancak esarete, köhnemiş ve yozlaşmış yapıya başkaldıran bir kişi, bütün tarihin akışını değiştirecekti.

Tarih 19 Mayıs 1919, güneş bu kez Türk Milleti için kuzeyden, Samsun’dan doğacaktı.

Mustafa Kemal Atatürk, yüreğindeki bağımsızlık aşkı ve milletine duyduğu güvenle “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir!” diyecek ve bağımsız bir Türkiye hayaliyle ilk kıvılcımı ateşleyecekti.

İsyanların bastırıldığı, hainlerin ve düşmanların yenildiği, savaşların kazanıldığı çetin bir süreçten sonra Türkiye Cumhuriyeti kurulacaktı.

Peki Atatürk ne dedi?

Bütün ümidim gençliktedir diyen ulu önderimiz, bizlere hitabetinde en umutsuz anlarımızda bile ülkemizin ve cumhuriyetimizin istiklal ve istikbalinin korunmasında, damarlarımızdaki asil kana başvurmamızı öğütlüyor.

Genç arkadaşlar,

Günümüzün, Bandırma Vapuru’nun Samsun’a yanaştığı o günlerden farkı nedir?

Milletimiz yine perişan halde değil mi?

Bizi köhnemiş ve yozlaşmış bir yapı ile liyakatsiz kimseler yönetmiyor mu?

Bütün vatandaşlarımızda geleceğe dair bir ümitsizlik hakim değil midir?

O halde 2022’nin, 1919’dan farkı nedir?

Evet, farkı vardır ve o fark da Türkiye’nin sahip olduğu genç nüfusudur.

Yani Türk Gençliğidir.

Genç arkadaşlar,

Ümitsizlik bizlere yakışmıyor.

Çünkü biz kalabalığız, bilinçliyiz, heyecanlıyız ve en önemlisi de güçlüyüz.

Kendi kaderimizi de ülkenin kaderini de biz belirleyeceğiz.

Üstümüze düşenleri yapmaya devam edeceğiz,

Çünkü O’nun da işaret ettiği gibi “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır!”

Bizler Memleket Partisi olarak, günün anlam ve önemine ithafen ümidim gençliktedir diyen Atamızı özlemle ve hasretle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyoruz.

Ey büyük Ata!

Emanetin emin ellerde, Türkiye Cumhuriyeti senin fikirlerini ve duygularını anlayan ve hissedenlerin omuzlarında yükselecektir. "