Halkın Sesi 2016’ya damgasını vuran haberleri sizler için derledi.  İşte akılda kalan 22 çarpıcı haber!

13 Şubat 2016 Cumartesi

Babası ve Orman Muhafaza memurunu öldürmesinin ardından gasp ettiği taksinin şoförünü yaralayan 23 yaşındaki Ercan Koz, polis memuruyla namlu namluya geldi. Olay anında kayıtlara geçen görüntü Türkiye gündemine oturdu.

25 Şubat 2016 Perşembe

Star Gazetesi tarafından Alman Ajanı olmakla itham edilen gazeteciler arasında Zonguldak’tan Ali Ayaroğlu ile Ereğli’den Eyüp Bektaş’da vardı.

10 Mart 2016 Perşembe


İŞ-KUR bünyesinde istihdam ettirilecek olan 12 eski hükümlünün kura çekimi sırasında ortaya çıkan hileli toplar…

31 Mart 2016 Perşembe


Halkın Sesi, Zonguldak Belediyesi 2015 yılı Denetim Komisyonu Raporu’nu ele geçirmişti… Davut Acar ve aile şirketleri, bir önceki yıla göre yüzde 73 daha fazla iş alarak çiçekten demire, serme çimden boruya kadar yaklaşık 5 milyon TL’lik fatura kesmiş… CHP Meclis grubu da seyretmiş!

18 Nisan 2016 Pazartesi


Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in Aralel İnşaat sahibi Davut Acar ile olan kirli ilişkileri

16 Mayıs 2016 Pazartesi

Bir yanda destansı Zonguldak Kömürspor şampiyonluğu diğer yanda Hakkari’nin Yüksekova İlçesine bağlı Dağlıca bölgesinde PKK ile girilen çatışmada şehit verdiğimiz Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal’ın acısı..

20 Mayıs 2016 Cuma



3 ay maaş alamayan maden işçilerinin, açlık grevi 2016 gündemini etkileyen olayların başında geldi. 

27 Mayıs 2016 Cuma


Grev, eylem işçilerin anayasal haklarından biri olmasına rağmen Zonguldak Valisi Ali Kaban, DEKA Maden işçilerinin eylemleri sırasında çeşitli yıldırma politikaları uygulamıştı. Ve Zonguldak’taki toplumsal olaylara ilk kez kayıtsız kalmayıp, açıklama yapmıştı.

26 Ağustos 2016 Cuma

Zonguldak için zor anların yaşandığı bir gün olarak 26 Ağustos’ta tarihe geçti. Yaklaşık yarım saat devam eden sağanak yağış sırasında rögarlar tıkanınca şehrin ana arterlerinde su göletleri oluştu. Bazı işyerlerini su basarken trafik uzun süre aksadı. Meteorolojik uyarılara rağmen rögarları temizlemeyen Zonguldak Belediyesi yağmura teslim oldu. Belediye yetkililerine ateş püsküren vatandaşlar, “Bu manzara, her fırsatta altyapı yapmakla övünen ve son 30 yılın en iyi belediye başkanı olduğunu iddia eden Muharrem Akdemir’in eseridir” dedi.

2 Eylül 2016 Cuma


Zonguldak Belediyesi mezbahane işletmecisinin, at eti itirafı gündeme damga vurmuştu.  

20 Eylül 2016 Salı


Meteorolojiden gelen uyarıları dikkate almayan Zonguldak Belediyesi, Rögar kapaklarını temizletmedi. Vatandaş da esnafta sağanak yağmurun mağduru oldu. Dükkanlar taştı, esnaf zayiat verdi. Bunun üzerine caddeye inen Akdemir ise esnaf tarafından kovuldu…

26 Eylül 2016 Pazartesi


Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı 10’uncu sınıf Türk Edebiyatı ders kitabında Orhun Abideleri görseli yerine Bitlis’te bulunan Ahlat Selçuklu Mezarlığı’nın görselini kullanıldı. 

30 Eylül 2016 Cuma 


Zonguldak’ta bölünmelere neden olan cami projesi, Belediye Meclisinin olaylı toplantısı sonuçtu onaylandı. İmar Komisyonu toplantısında  3’e 2 çoğunlukta olan CHP’li meclis üyelerinden bir fire verilince Pazartesi günü meclise gelmesi beklenen cami inşaatı CHP’li üye Sertan Bacak’ın ‘Evet’ oyuyla imar komisyonundan geçmiş oldu. Partililer ise Bcak’ı “CHP’nin imamı’ ilan etti.

6 Ekim 2016 Perşembe


Ülke genelinde, kanayan yaralarımızdan biri olan eğitim, Merkez Yayla Ortaokulunu da ağına aldı. Bin 200 öğrenci barındıran okulda öğrenciler kalabalık sınıflarda okumak zorunda kalırken; 825 öğrenci kapasiteli Şehit Gökhan Esen İmam Hatip Proje Okulu’nda ise 65 ‘ayrıcalıklı’ öğrenci öğrenim gördü. Ülke olarak 2016’da eğitim sisteminden yine çaktık.

11 Ekim 2016 Salı


Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Nesibe Hatun Kız öğrenci yurdunda yaşananlar ve ortada dolaşan iddialar, ulusal basının yanı sıra sosyal medyada da önemli yer tuttu.

14 Ekim 2016 Cuma


FETÖ ağına düşen öğrencilerin itirafları..

18 Ekim 2016 Salı


Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürü Barış Pekince’nin de bulunduğu 7 emniyet mensubu gözaltına alındı. Pekinci’nin ‘bylock’ kullanan isimlerden olması nedeniyle gözaltına aldığı öğrenildi.

11 Mayıs 2016 Çarşamba


Kozlu Belediyesi’nde aralarında Başkan Ertan Şahin’in de bulunduğu 15 kişinin yargılandığı ihaleye fesat karıştırmak, İmar kirliliğine sebebiyet verme ve görevi kötüye kullanma” davasının ilk duruşmada mahkeme başkanına verilen mal beyanları dudak uçuklattı. Şahin aleyhindeki bu durum kamuoyunun tepkisini topladı.

07 Kasım 2016 Pazartesi 


Ankara kulislerinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) devredileceği yönünde çıkan iddialar ortalığı karıştırmıştı.

13 Kasım 2016 Perşembe


Muhalifleri toplamaya yönelik çıkartılan KHK’lar tepkilere neden oldu.

30 Kasım 2016 Çarşamba


Evinde boğazı kesilerek öldürülen 23 yaşındaki Necla Sağlam’ın katil zanlısı alçı ustası Tolga K. üçüncü kez hakim karşısına çıkarıldı. Sağlam’ın annesinin feryadı ise gazetemizin manşetinde yer almıştı. Dava sırasında  söz alan Necla Sağlam’ın annesi gözyaşlarını tutamayarak sanığın cezalandırılmasını talep etti. Davanın fazla uzamasını istemediğini belirten Gökyer, "9 aydır kızım toprakta çürüyor. Benim kızımın tırnaklarında poşette sanığın DNA’sı çıktı. Bu niye cezalandırılmıyor. Devlet buna niye bakıyor" ifadelerini kullandı.

07 Aralık 2016 Çarşamba

4 aylık bebeğin bulunduğu bebek taşıma çantasında bonzai adlı uyuşturucu madde ele geçirildi.

18 Aralık 2016 Pazar


Kayseri’deki patlamada kaybettiğimiz 20 yaşındaki şehidimiz Piyade Komando Er Kenan Dögel’in cenaze töreninde yaşananlar..

25 Aralık 2016 Çarşamba


Çaycuma Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir’in, minik öğrencilerin eline oyuncak silah verip fotoğraflaması tepki almasına neden oldu. “Hükümete yaranma çabası” olarak algılanan bu durum karşısında Özdemir, fotoğrafları sosyal medya hesaplarından kaldırdı.