Devrek Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Olağan 4.Toplantısı Başkan Çetin Bozkurt başkanlığında yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantı da gündemdeki maddeler görüşüldü.

Gündemde yer alan Belediye İhtisas Komisyonlarında görev alacak üyeler yeniden belirlendi. Buna göre, Plan ve Bütçe Komisyonuna; Şeref Aydınlı, Recep Korum, Aziz Güney, Osman Erenoğlu ve Çetin Kuzlu, İmar Komisyonuna; Hüsnü Işık, Gökhan Göktepe, Recep İnam, Vacit Durdubaş ve Emre Ocakçıoğlu, Türlü İşler Komisyonuna; Faik Mekik, Yakup Salmanoğlu, Şevket Getir, Fikret Kocaman ve Ertan Civak seçildi.

Gündemin diğer bir maddesini oluşturan Belediye Encümeninde görev alacak olan üyeler yeniden belirlendi. Buna göre; Çetin Kuzlu ve Ertan Civak bu göreve seçildi.

Devrek Belediye Başkanlığının 2021 Yılı Faaliyet Raporu okunarak oybirliğiyle kabul edildi. Toplantıda konuşan Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, “Kent içinde modern şehircilik anlayışını sergileyeceğimiz projelerimizi hayata geçirmenin mutluluğu içindeyiz. İlk gün söylediğimiz gibi görevde bulunduğumuz süre içerisinde daima ‘şeffaf, dürüst, toplum odaklı ve kamu çıkarını esas alan yönetim anlayışımızı’ sürdüreceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü geleceğe umutla bakıyoruz. 2022 yılında umarım daha iyi bütçelerle daha iyi projelerle çalışmalarımızı sürdürürüz.” dedi.

Toplantıda, 2021 Mali Yılı Denetim Komisyonu Raporu da okunarak tetkik edildi.   

Gündemdeki konuların görüşülmesinden sonra bazı açıklamalar yapan Başkan Bozkurt, Türkiye’de en ucuz suyu Devreklilerin kullandığını, belediyenin su gelirlerinin, maliyetlerinin çok çok altında kaldığını ve sudan elde ettikleri gelirin bakım, onarım ve iyileştirme çalışmalarına yetmediğini ifade etti.

Ayrıca, heyelanlı bölgelere imar izninin belediye tarafından değil, ilgili bakanlık tarafından verildiğini de belirten Başkan Bozkurt, “Kamuoyunda bu konuda belediyenin yetkili olduğu kanaati hakim. Biz heyelanlı bölgeleri imara kapatıyoruz, bakanlık açıyor. İlçemizde yaşanan büyük bir heyelandan sonra heyelan olan yerlere benim ruhsat vermem söz konusu olamaz, kim böyle bir şey yapabilir?”dedi.

Belediye Başkanı Bozkurt meclis üyelerine teşekkür ederek 5 Mayıs 2022 Perşembe günü toplanmak üzere oturumu sonlandırdı.