Zonguldak’ın Ereğli ilçesine yapımı planlanan 24 derslikli ilkokul binası için ihale öncesi zemin ve aplikasyon çalışması yapıldı.
Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Bağlık Mahallesi 1 Nolu Çamlık Sokak üzerine yapılması planlanan 24 derslikli ilkokul için ihale öncesi son hazırlıklar yapılıyor. İnşaatın yapılacağı alanda ki aplikasyon ve zemin etüdü çalışmalarını Nurdan ve Orhan oğuz İlkokulu yöneticileri de takip etti.
Kdz. Ereğli ilçesinde kendi isimlerini taşıyan bir ilkokul yapan Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz çifti, 14 Ağustos 2013’de dönemin Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ile 24 derslikli bir ilkokul daha yapmak için protokol imzaladı. Ancak aradan geçen 3 yıllık süreçte okulun yapımına bir türlü başlanamadı. Okul inşaatının aplikasyon çalışmalarını yapan Zirve Mühendislik Sahibi Seyfettin Keleş, zemin etüdü ve aplikasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından bir rapor hazırlayacaklarını ve bu rapor doğrultusunda okul inşaatının ihaleye çıkacağını söyledi. Keleş, okul inşaatının en geç bir-iki aya kadar ihaleye çıkıp ilk kazmanın vurulacağını ifade etti.

AYDIN, “BU OKUL İHTİYACA CEVAP VERMEYECEK”
Bağlık Mahallesi Muhtarı Muhsin Aydın ise yapılacak olan okulun derslik sayısının az olduğunu belirterek ihtiyaca cevap vermeyeceğini söyledi. Bağlık Mahallesi’nin toplam nüfusunun 35 bini geçtiğini, bölgede 500 kadar yeni konut üretildiğini belirterek “Bu konutlara en geç 5-6 ay içerisinde insanlar yerleşmeye başlayacak. Dolayısıyla bizim nüfusumuz 40 bini geçecek. Şu an okulumuzda zaten 750 öğrenci mevcudu var. Okulun inşaatı tamamlanıp eğitim-öğretime geçtiğinde öğrenci mevcudu bin 200- bin 300’lerde olacak. Mevcut 24 derslik bize yetmeyecek. Ben okulun yapımında emeği geçen başta Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz’a, Zonguldak Valimize, milletvekillerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ancak bu okulun ihtiyaca cevap vermeyeceğinden ya derslik sayısının artırılması yada Bağlık mahallesine bir ilkokul binası daha yapılmasını talep ediyorum” dedi.