Bülent Ecevit Üniversitesi bu yıl 26.sını düzenlediği Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftası Bahar Şenlikleri resmi açılışı 16 Mayıs Pazartesi günü kortej yürüyüşü ile gerçekleştirildi. Farabi Kampüsü Martı Kapının önünde başlayan kortej yürüyüşüne Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, akademik ve idari personeller ve öğrenciler katıldı. Zonguldak Kilimli Atatürk Anadolu Lisesi bando takımının en ön sırada yer aldığı kortej halk oyunları toplulukları, öğrenci kulüpleri ve uluslararası öğrenciler ile çok renkli bir hal aldı.

Farabi Kampüsü Açık Spor Alanında son bulan kortej yürüyüşünün hemen ardından Üniversitenin Halk Oyunları Toplulukları, Karadeniz yöresine ait olan Horon ve Artvin Yöresi oyunlarını sergiledi. Halkoyunları gösterilerinden sonra öğrenciler müzik eşliğinde eğlenmeye devam ederken,BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcıları, akademik ve idari personel ile birlikte Farabi Kampüsü şenlik alanında kurulan stantları gezdi. Stantlardan birinde alanında uzman Öğretim Üyesiyle ebru baskısı yapan Rektör, bir başka stant da ise ok attı. Şenlik stantlarındaki öğrenciler ile sohbet eden Rektör Özölçer, yabancı öğrencilerin açtığı stantlarda da bir hayli keyifli vakit geçirdi.

Stantlardaki gezinin ardından protokol üyeleriyle birlikte Farabi VIII. Ar-Ge ve İnovasyon Pazarının saat 17:00’deki ödül törenine katılan Rektör, buradaki fuaye alanında düzenlenen sergiyi de ziyaret etti. Bu ziyaret esnasında Özölçer'e Atatürk temalı rölyef çalışması hediye edildi.

18 Mayıs Çarşamba gününe kadar sürecek olan etkinliklerde öğrencilerin açmış oldukları stantlarda hem bölümlerini tanıtması hem de kendi ürettikleri eşyalarını sergilemesi planlanıyor.