Vali Kaban’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı



Zonguldak Valisi Ali Kaban, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.
Zonguldak Valisi Ali Kaban, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak tüm ulusun Zafer Bayramı’nı kutladı.
Vali Kaban mesajında şunları söyledi:
“Büyük Türk milleti tarih boyunca bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermemiş, esareti kabul etmemiş, canı pahasına da olsa ilke ve değerlerinden asla vazgeçmemiştir. Bu bağımsızlık ve özgürlük tutkusu, Türk milletinin her zaman onurlu ve güçlü bir biçimde var olmasını sağlamıştır. Milletimizin azim ve kararlılığı, şanlı ordumuzun güç ve cesareti sayesinde gurur duyduğumuz büyük zaferler kazanılmış, bu zaferler varlığımızı güçlendirmiş ulusumuzun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığı tüm dünyaya gösterilmiştir. 30 Ağustos zaferi, milletimizin aydınlık yarınlara ulaşacağının göstergesi olmuş, bağımsız ve milli egemenliğe dayalı Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasının yolunu açmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, başta büyük Atatürk olmak üzere yurdunu ve milletini seven kahramanların, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere kutsal birer mirasıdır. 30 Ağustos Zafer Bayramında başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan savunması ve bağımsızlık uğrunda canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygıyla anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor. Saygılar sunuyorum.”



Başkan Demirtaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı



Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. Yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı. 
Gülüç Belediye Başkan Gökhan Demirtaş, 30 Ağustos Zafer Bayramının 94. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Demirtaş masajında şu ifadelere yer verdi:
“Ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zaferinin 94.üncü yıl dönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde büyük gurur ve coşkuyla kutluyoruz. 30 Ağustos Zaferi ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir. Türk Milleti haklı ve onurlu direnişiyle, savaşın kazanılmasında vatan, millet ve bayrak sevgisinin, sayısal güçten daha üstün olduğunu tüm dünyaya kanıtlamış, bağımsız yaşamak isteyen bir çok ulusa yol göstermiştir. Milletimiz bu zaferle, milli hakimiyet ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş, hiç bir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir." 
"Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyorum. Kurtuluş Destanının zaferle taçlandırıldığı 30 Ağustos Zaferi'nin 94.üncü yılı vesilesiyle halkımızın ve şanlı ordunuzun tüm mensuplarının Zafer Bayramı'nı en içten duygularla kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum. Tüm Ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.”


Rektör Özer'den 30 Ağustos Zafer Bayramını mesajı



BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. 
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınlayarak “30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere, şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve milletimizin Zafer Haftası’nı kutluyorum ”dedi.
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, açıklamasında şunları söyledi:
“30 Ağustos 1922, Gazi Mustafa Kemal başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, vatanımızın düşman işgalinden kurtarılarak, Türk Milletinin tarih sahnesinde bağımsızlığına kavuşmasındaki en önemli tarihlerden birisidir. Bu zafer, pervasız bir işgalle tarihe gömülmek istenen bir milletin, küllerinden yeniden doğarak, şahlanıp kendine gelişinin destanı olmuştur.
Malazgirt Zaferi’yle Anadolu’nun kapıları milletimize açılmış, bu tarihten sonra sayısız zaferlerle bağımsızlığını kazanan Anadolu toprakları, Türk milletinin birlik ve beraberliğinden doğan güçle düşmanların işgal heveslerini yıkmıştır. Güçlü bağımsızlık mücadelesi ve vatanseverliğiyle tüm milletlere örnek olan aziz milletimiz kahramanlık destanları yazmaya devam ediyor.
Geçmişte olduğu gibi maalesef bugün de, ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize yönelik hain saldırılarla mücadele ediyoruz. FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği darbe girişimi ve ardından PKK, PYD, IŞİD gibi işbirlikçi terör örgütlerinin kalleşçe saldırıları milletimizin dik duruşu sayesinde kısa bir süre içerisinde bertaraf edilmiştir. Asırlardır bu topraklarda her türlü işgal ve ihaneti top yekûn mücadele ederek bertaraf eden "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" ilkesi etrafında bütünleşen aziz milletimiz bu hain yapılanmaların da üstesinden gelerek tüm dünyaya Türk milletinin büyüklüğünü yeniden göstermiştir.
30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere, şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve milletimizin Zafer Haftası’nı kutluyorum.”

Demirci; “Zafer Bayramı Kutlu olsun”



 Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Yönetim Kurulu adına 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, 30 Ağustos 2016 tarihi, Anadolu’nun ve ulusumuzun bağımsızlık mücadelesinin zaferle sonuçlanmasının 94’üncü yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak “Ulusumuzun bağımsızlığı ve vatan sevgisi uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, Zafer Bayramı’nı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nü kutluyoruz” dedi.
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, mesajında şunları söyledi:
“30 Ağustos 2016 tarihi, Anadolu’nun ve ulusumuzun bağımsızlık mücadelesinin zaferle sonuçlanmasının 94’üncü yıldönümü. Bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa yol gösteren Ulusal Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun Büyük Atatürk’ün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanıdır. 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, ulusumuzun, emperyalizme karşı verdiği büyük mücadelenin sonunda yeniden dirilişidir. Kahraman ordumuz, Başkumandanlık Meydan Muharebesi’yle Anadolu topraklarının ulusumuzun vatanı olduğunu önünde durulamaz bir iradeyle tüm dünyaya ispatlamıştır. Bizler, 30 Ağustos Zaferi’ni kazanan tam bağımsızlık karakterine sahip bir ulusun evlatları, maden işçileri olarak; ülkemizin geleceği için yeraltı zenginliklerini tespit etmek ve yeryüzüne çıkararak ülkemizin ekonomisine kazandırmak için her türlü fedakârlıkla çalışıyoruz, çalışacağız. Ulusumuza bağımsızlığını kazandıran Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman ordumuza şükranlarımızı sunuyoruz. Ulusumuzun bağımsızlığı ve vatan sevgisi uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, Zafer Bayramı’nı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nü kutluyoruz.”

 Başkan Tekin’den 30 Ağustos mesajı



Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. 
Başkan Tekin, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: 
"26 Ağustos 1922’de başlayıp 30 Ağustos’ta biten Başkomutanlık Meydan Muharebesi; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla başlayan Kurtuluş Savaşı’nı büyük bir zaferle sonuçlandırmış ve ülkemiz işgal kuvvetlerinden temizlenmiştir. 30 Ağustos 1922; her aşaması kahramanlık ve vatanseverlik destanıyla dolu zor şartlar altında verilen bir mücadelenin zaferle sonuçlandığı, esaret altında yaşayamayacağımızın, bağımsızlığımız için canımızı hiç düşünmeden verebileceğimizin tüm dünyaya gösterildiği ve bağımsızlık isteyen mazlum uluslara da rehber olan bir gündür. Bu büyük mücadeleyi vermiş kahraman ecdadımızla ne kadar övünsek, ne kadar gurur duysak azdır. Onlar her zaman kalbimizde yaşayacaktır.
Ülkeler arasında çıkar savaşının gittikçe arttığı, her bir ulusun diğerinin kazanımlarına göz diktiği günümüz dünyasında, Kurtuluş Savaşı ile ortaya konulan milli birlik ve beraberlik ruhumuzu, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlığımızı nesilden nesile taşıma zorunluluğumuz her geçen gün daha da önem kazanmaktadır. Hepimizin ortak sorumluluğu, cumhuriyetimize ve kazanımlarına sahip çıkarak, uygarlık yarışından geri kalmamak ve bu milli ruhu her nesle canlılığını kaybetmeden taşıyabilmektir. Bugün içinde bulunduğumuz şartlar, bunu zorunlu kılmaktadır.
Bu duygularla, bu zaferi bizlere armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını; ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ulusumuzun, değerli hemşehrilerimizin ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum."