Fevkani köprüsüne 60-100 ton çelik takviyesi yapılacak

62 yıllık köprüye ciddi onarım!

Zonguldak’ta uzun yıllar yıkılıp yıkılmaması ile gündeme gelen Fevkani köprüsü tarih mirası olarak kalacağı ve köprüye ilk defa ciddi onarı ve güçlendirme yapılacak. 15 Temmuz’da onarımına başlanacak olan köprü 4 milyon TL’ye mal olacak. Üniversitenin hazırlayacağı rapor çerçevesinde güçlendirme yapılacak olan köprünün onarımı 12 ay sürecek.

Zonguldak Belediyesinin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği ihale ile Fevkani köprüsü güçlendirilecek. Köprü altında yapılan ekler ve uzatmalar bu ciddi onarım sırasında yıkılacağı belirtildi. 60-100 ton arasında çelik kullanılarak güçlendirilecek olan köprünün tarih mirası olarak kalacağı ifade edildi.

KÖPRÜYÜ ALMAN MAİG FİRMASI YAPMIŞTI

1952 YILINDA Alman MAİG firması tarafından planlama çerçevesinde Mimar Asım Kömürcüoğlu tarafından projesi çizilen Fevkani köprüsü 18 ay gibi kısa sürede 25 Kasım 1955’te tamamlanarak ulaşıma açılmıştı. 5 ayaklı olan Fevkani köprüsünün bakım ve onarımı 1980’li yıllara kadar Türkiye Taşkömürü Kurumu tarafından yapılıyordu. Şehrin her iki yakasını bir birine bağlayan köprü için Üniversite bilir kişileri yıkım kararı vermişti. Deneyimli firmanın ihaleyi aldığını kaydeden yetkililer önümüzdeki günlerde köprünün onarımına başlanacağını kaydettiler.