67'liler Platformu Kurucu Üyeler Kurulu ortaklaşa bir açıklama yayınlayarak sın günlerde aleyhinde haberler yapılan 67'liler Platformu Genel Koordinatörü Cenk KAPLANCAN'a yönelik karalama kampanyasını kınadı.

Açıklamada kaynağı ve amacını gayet iyi bilinen, kurgulanmış yazıları üzüntüyle karşılayıp kınadıklarını ifade eden 67'liler Platformu KAPLANCAN'a sahip çıktı.

İşte o deklerasyon:
67'liler Platformu;  on Zonguldaklının, 8 Ekim 2017, cumartesi günü İstanbul'da buluşarak "Zonguldak için bir şeyler yapmak" amacıyla kurduğu bir platformdur. Platform o gün "Doğduğumuz, büyüdüğümüz, okuyup, yetiştiğimiz şehrimiz için neler yapabiliriz?"düşüncesini masaya koymuş, ilk başta ZOKEV'in etkinliklerine destek olarak çalışmasına başlamış, daha sonra ilin tüm ilçelerini etkinliklerine dahil ederek etki alanını genişletmiştir.
67'liler Platformu bugün beşbine yakıntakipçi üyeye sahip büyük bir platform ve bir fikir kulübüdür.
2020 senesinde bizim dışımızda gelişen yönetimsel bir fikir ayrılığı sonucunda bir duraklama dönemi yaşanmışsa da, hemen sonra yeniden yapılanmıştır. Bu süreçte; bilgisi, görgüsü, deneyimi ve konulara rasyonel yaklaşımı ile platformun çalışmalarına ivme kazandıracağına inandığımız Sayın Cenk Kaplancan, oy birliği ile Genel Koordinatör olarak seçilmiştir.
Bugün platformumuzun üyeleri arasında eski bakanlar, milletvekilleri, Belediye Başkanları, Profesörler, Bürokratlar, Gazeteciler, Avukatlar, Mühendisler, Doktorlar, Sanatçılar, Yapımcılar, Turizmciler gibi,  iş hayatlarında başarılı olmuş kişiler bulunmakta ve bu kişiler gönüllülük esası ile kendi alanlarında, Zonguldak'la ilgili çeşitli projelere imza atmaktadırlar.
Hayata geçirdiğimiz proje ve çalışmaları daha önce duyurduğumuz için burada tekrarlamıyoruz. Ancak, Platformumuzun Zonguldak'taki somut etkinlikler performansını düşük bulanlara şunu hatırlatmak isteriz ki; kentimizin estetiğini, kültürel ve tarihi altyapısını, potansiyelini öteye taşıyacak ve kent konforunu sağlayarak kent insanının refahını arttıracak birçok makro projede, Ankara ve Zonguldak'ta, yerel yönetimler ve STK'lar düzeyinde çalışmaların içinde varız, katkı sağlıyor, sonuç alıyor ve bundan mutlulukla gurur duyuyoruz.
Ayrıca 67'liler Platformu'nun en büyük kazanımı; Zonguldak'ın düşünen, demokratik, laik, cumhuriyetçi, kalkınmayı ve çağdaş yaşamı savunan binlerce insanı bir araya getirerek çok nadide bir fikir kulübü  oluşturmasıdır.
Genel Koordinatörümüz Sayın Cenk KAPLANCAN da geçmişte Bakan Danışmanlıkları,  TBMM'de 24,25 ve 26. Dönemlerde Milletvekilliği 1. Danışmanlığı yapmış ve emekli olunca da bazı büyük projelerde yöneticilik ve Proje Genel Koordinatörlüğü  görevlerini yerine getirmiştir. Tüm bu bilgi ve deneyimleri sebebiyle Çaycuma Belediyesinde danışmanlık görevine davet edilmiştir. Çalışma özgürlüğü anayasal bir hak olup, hiç kimse bu hakkını kullandığı için eleştirilemez. Kendi  donanımı ve başarılı kariyer geçmişi ile aldığı bu iş teklifi bizler için güç ve gurur kaynağıdır. Başarılı olması için tüm desteğimizle arkasında olduğumuzun bilinmesini isteriz.
Platformumuzu ve üyelerinin  profesyonel yaşamlarını karalamaya çalışanlar, bizim çalışma motivasyonumuzu düşüremezler, aksine arttırırlar.
67'liler Platformu Zonguldak için vardır ve var olmaya devam edecektir. 15.08.2022

Saygılarımızla,
67'liler Platformu Kurucular Kurulu

Ali Kansu                         Muhterem Sılay Akata        Ufuk Çeyrek Ural
Muammer Güner            Serap Okur Demirtaş          Recep Perk
Zehra Şekerci Oşkan        Zafer Kalafat                     Nafiye İlkova    

 

ve rahmetle andığımız Zafer Yaman