MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, referandum sonucundan “Evet” oyu çıkmasının ardından değerlendirmelerde bulunarak, “Zonguldak solun kalesi ve merkezde yanılmışlardır. Fifti, fifti sonuçlar alınmıştır. Milliyetçi Harekete Partisinin katkısı ortada  ”dedi. 

Hamdi Ayan; “Türkiye genelinde bir Anayasa değişikliğine ihtiyaç olduğunu yüce Türk milleti göstermiştir. Zonguldak’ımızın sonuçlarına baktığımız zaman birbirine çok yakın bir oran çıkmıştır. Açıkçası beklediğimiz orandır. Zonguldak’ta yüzde 35 Evet, yüzde 65 hayır diyenler burada yanılmışlardır. Zonguldak’ta ciddi bir Evet mücadelesi verilmiştir. Zonguldak solun kalesi ve merkez Cumhuriyet halk Partisi olmasına rağmen genel manaya baktığımız zaman genel anlamda başa baş bir sonuç çıkmıştır. Yurt dışı oylarının yansıması nasıl yapılacak şuan için bilmiyoruz. Ama yurtdışından gelecek oylarla birlikte belki de Zonguldak’ta çok az bir oyla da olsa evet çıkma durumu söz konusudur. Bunlara da bakmak lazım. Ben öncelikle vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Böylesi bir kamplaşma ve kutuplaşmanın yaşanabileceği bir dönemde Zonguldak’ta demokrasi içerisinde kardeşlik bozulmadan bir mücadele verilmiştir. Bundan dolayı memnunuz. Zonguldak demokrasi şehri olduğunu, birlik beraberliğin olabileceğini göstermiş olan illerimizden bir tanesidir. Dediğimiz gibi sandıkların yüzde 100’ü açılıp yurtdışı oyları açıklandıktan sonra bir değerlendirme daha yapılabilir ama şunu söylemek lazım ki Zonguldak’ta açık ara bir hayır beklentisi olan arkadaşlarımız yanılmışlardır ve burada fifti fifti diyebileceğimiz bir sonuç çıkmıştır. Bu süreç içerisinde çokta hayırlı olsun cümlesini kullanamadık. Çünkü farklı yerlere çekildi. Ama bugün itibariyle sonuçlar bellidir. Vatanımıza milletimize hayırlar getirmesini niyaz ediyorum ”şeklindekonuştu.

“MHP’NİN KATKISI ORTAYA ÇIKMIŞTIR”

Referandum sonuçlarından “Evet” oyu çıkmasının Milliyetçi Hareket Partisinin de katkısı olduğunu söyleyerek, “Türkiye’de siyaseten okunması gereken bir süreç başlamıştır. Bunu iyi değerlendirmek lazım. Türkiye genelinde çıkan Evet oylarına baktığımız zaman Milliyetçi Hareket partisinin nasıl bir katkı sağladığı ayan beyan ortadadır. MHP üzerinden yine bir oy spekülasyonu yapılmış olsa dahi özellikle Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde yüksek oranda Evet beklenmesi gereken şehirlerde Hayır çıktıktan sonra MHP’nin önemi, katkısının ne kadar yüksek olduğu da ortaya çıkmıştır. Siyaseti okuyan arkadaşlarımızın buralara iyi bakarak biz siyaset yorumlama zamanı gelmiştir. Bu süreç bitmemiştir, yeniden başlamış gibi algılamak lazım. Sonuçları makul bir şekilde karşılamak ve çıkan iradeyi de milletimizin kendi iradesi olarak görüp buna göre yorumlama zamanı gelmiştir” dedi.

Emre Can BAYRAM