Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çaycuma Şubesi tarafından Cumhuriyetin ilan edilişinin 98.yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet balosu düzenledi.

Paflagonya Düğün ve Kongre Salonunda düzenlenen baloya, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Saltukova Belediye Başkanı Alim Genç, Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk ve yönetim kurulu üyeleri, ​MHP İlçe Başkanı Mustafa Kaplan ve yönetim kurulu üyeleri, İYİ Parti İlçe Başkanı Sebahattin Durmuşoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, CHP İl Genel Meclis Üyeleri Ramis Muslu Burhanettin Çakır, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, Emekliler Derneği Şube Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli ve yürütme kurulu üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Çaycuma Şube Başkanı Ela Mantarlı Kurt ve yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli ile basın mensupları katıldı.

Düzenlenen baloda konuşma yapan ADD Çaycuma Şube Başkanı Ela Mantarlı Kurt, "Cumhuriyetimizin 98. yılı dolayısıyla düzenlemiş olduğumuz bu güzel geceye hepiniz hoş geldiniz. Büyük Atatürk şöyle dedi ki; "Efendiler, biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır." Evet, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olmayacak. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğimize ant içtik biz. Hem içeride hem de dışarıda ülkemize kast edecek düşmanların var olduğunu çok iyi biliyoruz. Bunun için Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek birinci vazifemizdir. Bu damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Bugünde hepimiz bir çatı altında olabiliyorsak bunun hedefinde Cumhuriyet var. Sizlerle birlikte Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi, silah arkadaşlarını, gazilerimizi, saygıyla anıyor. Aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu gece burada bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Kurt'un konuşmasının ardından baloda Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Ardından 'Sarı zeybek' ile 'Harmandalı' gösterisi yapıldı. Gecenin ilerleyen dakikalarına doğru 10.yıl Marşı davetliler ve katılanlar eşliğinde hep bir ağızdan söylendi. Gecenin sonunda davetliler çalınan şarkılar eşliğinde gönüllülerince eğlendiler.