Zonguldak’ın Ereğli ilçesi AK Parti Teşkilatı Başkanı Fatih Çakır yapımı devam eden vergi dairesi binası inşaatında incelemelerde bulundu. Çakır burada yaptığı açıklamada AK Parti iktidarında Ereğli ilçesinde 400-500 milyon TL’lik yatırım yapıldığını ifade etti.
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı Başkanı Fatih Çakır, Vergi Dairesi Müdürü Muharrem Gövce, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol ve parti yöneticileri ile birlikte Süleymanlar Mahallesi’nde yapımı devam eden Kdz. Ereğli Vergi Dairesi binası inşaatını gezdi.
4 katlı ve her biri bin metre kare olan vergi dairesi binası inşaatının iki ay içerisinde tamamlanıp hizmete gireceğini belirten Çakır, yeni hizmet binasının 120 kişinin çalışabileceği şekilde yapıldığını söyledi. Vergi Dairesi Binası’nın toplam maliyetinin 3 milyon 585 bin TL’ye mal olduğunu dile getiren Çakır, arsa tahsisinden binanın yapılıp hizmete girmesine varıncaya kadar emeği geçen eski ve mevcut milletvekilleri ile belediye başkanına teşekkür etti.
“EREĞLİ’YE 400-500 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPTIK”
AK Parti iktidarı döneminde Ereğli ilçesinde 400-500 milyon TL kadar yatırım yapıldığını vurgulayan Çakır, yapımı tamamlanan hizmetlerin toplu açılış törenine ilerleyen günlerde yapılacağını açıkladı. Çakır konuşmasında şu bilgileri verdi; “Ereğli’de henüz açılışını yapamadığımız bir sürü okulumuz, OSB’de ki yatırımlar var. Adliye binası, vergi dairesi, yollar, hastanemiz var. Bunlarında önümüzdeki günlerde açılışı için Sayın Bakanlarımızı Ereğlimize davet edeceğiz. Toplu bir açılış yapmaya çalışacağız. Çünkü Ereğlimize 15-16 tane okul, adliye binası, 62 milyon TL’ye mal olan hastane binası. Bunların hepsini topladığınız zaman çok ciddi bir rakam oluşturuyor. Eskiden başbakanlar 3-5 trilyonluk yatırımların açılışlarına geliyorlardı. Şu an bizim Ereğli’ye kazandırdığımız yatırımlarda yolu saymazsak 400-500 milyon TL’yi buluyor.
“EREĞLİ KAMPÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNDE AÇILACAK”
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Kdz. Ereğli Eğitim Kampüsü için 1 milyon TL ödenek ayrıldığını ve şu anda proje çalışmalarının devam ettiğini belirten Çakır, kampüsün 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde en az 7-8 bin öğrenci ile açılacağını dile getirdi. Çakır konuşmasında “ Şuan proje çalışması için 1 milyon TL gibi bir para ayrıldı. Proje çizimleri bittikten sonra direk inşaat ihalesine çıkma noktasında bakanlıkla gerekli görüşmeleri yaptık. Önümüzdeki zamanlarda da bunun takipçisi olacağız. 2017-2018 eğitim öğretim yılına en az 7-8 bin öğrenci ile kampüs alanını hizmete sokacağız. Hedefimiz kısa vadede 10 bin öğrenci. Ama 7-8 bin öğrenci ile de başlanabilir. Ödenek noktasında sıkıntı görünmüyor. Dolayısıyla bu bölge hareketlenecek” dedi.
“ÖĞRENCİ YURDU İÇİN YER ARIYORUZ”
Kdz. Ereğli ilçesinde Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı öğrenci yurdu yapmak için de yer arayışında olduklarını dile getiren Çakır, öğrenci sayısının bir anda artması ile ileride öğrencilerin barınma anlamında sıkıntı yaşayabileceğini söyledi. Çakır, çarşı esnafını düşünmelerinden dolayı öğrencilerin sahil bandına ve ilçe merkezine rahat ulaşabilmelerini sağlayacak bir noktada arsa aradıklarını sözlerine ekledi.