Zonguldak Belediyesi ile olan şaibeli ilişkileri nedeniyle gündemden düşmeyen Davut Acar, eski Carefour’u bir türlü kiraya veremiyor. İş adamları şaibeli ilişkiler ve Akdemir ile Acar’ın mahkemeye verilmesi nedeniyle araziye yatırım yapmaktan korkuyor. Kamu zararı her geçen gün büyüyor.

Akdemir’e kim ‘dur’ diyecek?

Zonguldak Belediyesi tarafından 49 yıllığına yap-işlet-devret yöntemiyle ARELEL inşaat ortaklarından Davut Acar’a verilen eski Carefour binasının bulunduğu arazi Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in başına bela oldu. Akdemir’in dirayetsiz tutumu nedeniyle sözleşme ihlalinden doğan milyonluk kamu zararı her geçen gün büyüyor. Sözleşmeye göre, kira gelirinden belediyeye kar vermesi gereken Acar, mevcut binaları ve havuzu yıktığı gibi yerine yenilerini de yapmadı. Hem kira payından hem de devlete vermesi gereken vergiden kurtulmak için yıllardır atıl durumda bekleyen arsayı Demir Şirketler Grubu’na devretmeye çalışan Acar’ın planları Halkın Sesi’nin yayımladığı haberin ardından suya düştü. Acar, iş adamlarının yatırım yapmaktan korktuğu araziyi kimseye devredemeyince şimdide eski Carefour’un bulunduğu binayı kiralamak için kolları sıvadı. Ancak, hukuki sorunlar çıkabileceğini düşünen iş adamları Acar’ın gazabına uğramaktan çekiniyor.

AKDEMİR VE ACAR ORTAK MI?

Köşeye sıkışan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, yasa gereği feshetmesi gereken sözleşmeyi Davut Acar’ı korumak adına sonlandırmıyor. AKP Meclis Grubu’nun doğrudan teminlerde Acar’ı kollayarak son 5 yılda 12 Milyon liraya yakın ihale veren Muharrem Akdemir’in ARELEL şirketiyle gayri resmi ortak olup olmadığı yönünde çıkan dedikodular ayyuka çıkarken Akdemir konuyla ilgili sessizliğini koruyor. Şu an itibariyle tek bir tesisin bile faaliyette olmadığı Zonguldak’ın en gözde arazisinin bir an önce yeniden ihaleye çıkarılarak Belediye’ye milyonlarca lira gelir kazandırılması bekleniyor. Öte yandan geçtiğimiz günlerde Acar ile makamında bir araya gelen Muharrem Akdemir, sorunu çözebilmek için formül arıyor.