Turpcu Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıları eleştirdi

 

“Akıl ve ahlak tutulması”

 

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Vezneciler’de gerçekleşen bombalı saldırıda hayatını kaybeden polisler için düzenlenen cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıya ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

Turpcu`nun basın danışmanlığından yaptığı açıklamaları şöyle:

 

“Böyle acı bir günde, öncelikle şehitlerimize ve şehit ailelerimize yapılan bu büyük saygısızlığı şiddetle kınıyorum.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na İstanbul'da yapılan saldırı ve verilmeye çalışılan gözdağı, terörist başına `sayın` ifadesini kullanları eleştirmeye cesareti olmayanların, şehit cenazesini adeta terörize ederek hınçlarını akılları sıra sorumlu iktidardan değil muhalefetten çıkarma çabasıdır. Verdiğimiz şehitlerin,Türk siyasi hayatının belki de en büyük fiyaskosu olan çözüm süreci yüzünden olduğunu idrak edemeyen cahillerin yaptığı bu provokatif eylemi şiddetle kınıyorum.

AKP`nin müzakere edip nefes verdiği, gizli görüşmelerle palazlandırdığı terör örgütü şiddet eylemlerine yeniden başlamak için patlayıcılarıyla, ağır silahlarıyla yığınak ve hazırlık yaparken seyirci kalınması sonucu ve hatta askerin operasyon talebine valilerce engel olunması sonucu ülkemiz çok ağır bir durumla karşı karşıya kalmıştır.

Ülkeyi 14 yıldır yönetenlerden hesap soramayan, 14 yılda memleketi ne hale getirdiklerini görmek yerine başkasını suçlayan, gündemi değiştirmek için Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıran bu kişiler, AKP terörist başıyla pazarlık yaparken, terör örgütüne sözler verirken neredeydi acaba?

 

- 14 yıldır ülkeyi yöneten AKP mi CHP mi?

- Sıfır noktasında olan terörü bu hale getiren AKP mi CHP mi?

-PKK'lılara çadır mahkeme kurup Habur'da davul zurnayla karşılayıp, teröristlerin şov yapmasına göz yuman AKP mi CHP mi?

- Oslo görüşmelerini yapan AKP mi CHP mi?

- `Çözüm süreci` adı verilen PKK'nın palazlanma sürecinde operasyon yapılmasın emrini gönderen; sözümüz ona barış sürecinde 'yollara mayın döşemişler, silah ve bomba yığınağı yapmışlar' diyebilecek kadar kendi ülkesinde olup bitenden uzak olan; şehit kardeşine ` ağabeyin de bu mesleği seçmeseydi ` diyen AKP mi CHP mi?

- Vatandaşın `şehit cenazesi görmek istemiyoruz` demesine karşılık `askerlik yan gelip yatma yeri değil` cevabı veren AKP mi CHP mi?

- `Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis toplanmaz` diyen AKP mi CHP mi?

-Bölücü terör örgütünün şehirlerde yapılanmasını engellemekten sorumlu olan, yolların mayınlanmasını engellemekten, şehirlerde patlayan bombaların istihbaratını almaktan sorumlu olan merci AKP mi CHP mi?

- PKK'nın semirmesine göz yuman AKP mi CHP mi?

 

Bununla birlikte yakın zaman önce terör örgütü liderine ve terör örgütüne güzellemeler dizen AKP`lilerin söyledilerine bakalım:

- 'Öcalan Türkiye için bir şanstır'- Galip Ensarioğlu

- 'Öcalan Türkiye'nin önünü açıyor'-  Yiğit Bulut

- 'Öcalan'ın mesajları bizim de düşüncemiz' - Beşir Atalay

- 'Öcalan'ın olayları okuma kabiliyeti ve tecrübesi var' - Yalçın Akdoğan

- 'PKK terör örgütü değil, kendi topraklarında belli bir siyasi programı hayata geçirmeye çalışan bir politik harekettir' - Orhan Miroğlu

- 'Öcalan dünyanın geleceğini iyi okuyor'  - Yasin Aktay

- 'Öcalan Türkiye'nin demokrasisine katkı sağlıyor.' - Mehmet Metiner

- `Öcalan'ı itibarsız hale getirmek istediler' - Bülent Arınç

 

Bu açıklamaları da CHP mi yaptırdı size?

 

14 yıldır iktidarda olup ülkedeki bu yaşananlardan, akan kandan sorumlu olmayan bir iktidar karşımızda, bu durumu kabul etmiyoruz. Bu ülke bugün bu haldeyse bunun sorumlusu AKP`dir.

 

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan iktidar güdümlü algı operasyonunu şiddetle kınıyoruz. Bu saldırılara pabuç bırakmayacağımızın herkes tarafından bilinmesi gerekir. İktidarın da bu tur provokatif saldırıların ne kadar tehlikeli olduğunun ve nerelere kadar gidebileceğinin farkına varması gerekmektedir.“