CHP Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Gökhan Demir, elestirilerinin odağındaki CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu'yu partiyi bölmekle suçladı:

"AKLINI BAŞINA ALMALI"

CHP Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Gökhan Demir, merkez ilçe ve il kongresinde açık tavır olan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu'nun ilçe kongresinde belediye başkanı Muharrem Akdemir ve meclis üyelerini topa tutmasına anlam veremediğini belirterek, "Sayın Şerafettin Turpcu'nun böyle bir lüksü yok. İlçe kongresinde yanlış yaptı. O salonda bulunan meclis üyeleri de susarak kendilerini inkar etmiştir. Butür bölünmelerle hiç bir yere varamayız.  Sayın Turpcu, basının da olduğu bir ortamda mevcut belediye başkanı ve meclis üyelerinin arkasında durmalıydı." dedi.

 2019 seçimleri öncesinde ülkede yaşanan kaos ortamında parti içi çekişmelerin rafa kaldırılması gerektiğini söyleyen Demir, "Taraf olup gruplaşma yaratacağına tek aday üzerinde uzlaşı sağlayıp seçime gidilmeli. İl kongresi öncesinde de aynı kaygılarım var. Seçilecek il başkanı birleştirici ve ağabey olmalı. CHP doğru tercihlerle yürüdüğü takdirde Zonguldak'tan 2 değil 3 milletvekili çıkarır." şeklinde konuştu.

Turpcu'nun Çaycuma ilçe kongresindeki tavrının da son derece yanlış olduğuna vurgu yapan Gökhan Demir, şunları söyledi:  "CHP'li ve başarılı bir belediye başkanı olan Sayın Kantarcı'yı siyasi ihtirasları yüzünden partililerin önünde hedef tahtasına koyan Şerafettin Bey kendi kendini zora sokmuştur.  Kendisine tavsiyem şiddetle aklını  başına toplamasıdır"