AKP Zonguldak İl  Başkanı Zeki Tosun’un zoraki istifasının ardından yeni il başkanı arayışları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda AKP Genel Merkezinden gelen heyet nezaretinde bugün partide temayül yoklaması yapılacak. Bugün saat 11.00'de başlayacak olan temayül yoklamasında İl ve merkez ilçe yönetimi kurulu üyeleri, il Kadın ve il Gençlik Kolları yönetimi, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis üyeleri oy kullanacak. Oy kullanan herkes il başkanlığı için 3 isim yazacak. 

180 KİŞİ OY KULLANACAK

Bilindiği gibi AKP Genel merkezi tarafından yapılan temayül yoklamaları, il ve ilçe başkanı, milletvekili ya da belediye başkanı seçimlerinde etkili olmadı. Adeta "DEMOKRASİCİLİK OYUNU"na dönüşen temayül yoklamasında ilk 4'e giren isimler AKP Genel Merkezine çağrılacak. Dün üyelere gönderilen mesajda şu ifadelere yer verildi: 
“Değerli Meclis Üyelerimiz 2 Ağustos Salı günü AK Parti İl Binamızda, Genel Merkez tarafından İl Başkanlığı ile ilgili Temayül Yapılacaktır. Ayrıca bireysel olarak görüş bildirmek isteyenler olursa görüşme yapabileceklerdir. Tüm meclis üyelerimizin katılım sağlaması önemli olup bilgilerinize sunarız” denilmişti. 

İŞTE TEMAYÜLE GİRECEK İSİMLER
 
Mevcut İl Başkan yardımcıları Ömer Gülay, İl Başkan Yardımcısı Erdal Mercimek, Sezai Büktü, Fatih Çakır, Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, Merkez İlçe eski Başkanları Mustafa Çağlayan ve Metin Karaduman. Partililer bu isimler dışında istediği ismi yazabilecek.