Mustafa Özdemir
(Haber Analiz)

Medeni ölçülerde fikrini    söyleyip, eleştiri ve  yorum yapanlar ile  yorum yapmaya bile liyakatsiz oldukları için başkasının yorumu kopyala yapıştır yapan herkese teşekkür ediyorum.
Anladığım kadarıyla sırtını iktidara yaslayan Memur-Sen topyekün taarruz kararı almış...
Herşeyden önce sendikaları hemşeri derneği mantığıyla 'bizden olsun çamurdan olsun' mantığıyla yöneten aklın, ülkeye ve kentimize verdiği zararı hep birlikte yaşayarak görüyoruz.
Bu üst akıl bazen sendika olur kimi zaman bir cemaat...

Bizim lugatımızda insanları inançlarından ötürü kategorize etmek yoktur... Bizim sorunumuz, yaratıcının gösterdiği yoldan giden, inandığı cennete yürüyenlerle değil, İslamiyeti toplum üzerinde baskıcı güç olarak kullanan din bezirganlarıyladır!!!

Sadece; bağlı bulunduğu sınıf, zümre  ya da cemaate bağlılığından ötürü  devletin en stratejik kurumlarında etkin yerlere getirilen insanlar devlete değil, onu o koltuğa getiren  biat ettiği güce hizmet eder.
Cami imamlığı yapan Kemal Akça'yı Zonguldak İl Kültür ve Truzim Müdürü yapan Memur Sen'li arkadaşlar bize  "liyakat"in Türkçe karşılığını açıklayacaksa kuşdili ile konuşmayı yeğlerim.

Bizde "Yandaş" haklıdan yana olana değil güçlüden yana olana denir... Aynı yolu yürüyen, aynı fikri savunanlarla da "yoldaş" oluruz.
Ayrıştığımız nokta işte  tam da burası... Biz bizim gibi düşünenlerin hatalarını görmezden gelmeyiz, sümen altı etmeyiz... Parti rozeti bizim için sadece basit bir teneke parçasıdır...
Bizim yaptığımız haberler yüzünden aynı kulvarda yürüdüğümüz insanlar halen Zonguldak Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyor. 

"Hak" ve "Batıl"ı hayatının merkezine koyan sizler, aynı kurumda o görevi yapabilecek daha kıdemli ve ünvan olarak daha üstün kişiler varken, sadece Memur-Sen'li olduğu için Muhammet Çatalçam'ı PTT Başmüdürü yaptınız...

Peki aksi bir durum vuku oldu mu?

Samimi bir tartışma platformu olması umuduyla soruyorum: 
Memur-Sen hangi hak ve selahiyetle atama yapıyor? Devlet teammülleri neden yok sayılıyor? Hak etmeyen, liyakatsiz birisini göreve getirmek devlete hakaret değilse nedir? Son 20 yılda istisnai durumlar haricinde görevinde başarılı kaç muhalif y d sol sendikaya üye bir kamu görevlisi hak ettiği makama getirildi?  

Spor akademisi diploması bile olmayan bir güreşçiyi devlet bankasının yönetimine getiren zihniyete selam duran bir anlayış hak ile adaletle nasıl açıklanabilir? 

Bugün kamuda cami imamı ya da din görevlisi kaç kişi imamlık yapmak yerine  farklı kurumlarda müdür, şef, daire başkanı olarak görev yapıyor? 

Demokratik ve adil ülkelerde din adamlarının tapu kadastro müdürü yapıldığını duyanınız oldu mu?

İmamdan müdür olmaz mı? 
Olmaz kardeşim!
Nasıl baytardan tıp doktoru olmazsa, imam da eğitimini almadığı bir alanda müdürlük yapamaz! 

Düne kadar FETÖ'den ihraç edilen Süleyman Yıldız ile olan yakınlığıyla bilinen Çatalçam, dünyanın en iyi insanı olabilir. Ama bu onu iyi bir bürokrat yapmaz...

Elbette her gelen iktidar, belediye başkanı, bölge müdürü kendi ekibini kurmakta özgürdür.  Ama atamalar sadece AKP'ye yakın, herhangi bir tarikata mensup ya da o sendikanın üyesi diye yapılıyorsa, bu ülkeye yapılacak en büyük ihanettir. 
Yarın bir gün olası Millet İttifakında da benzer bir durum olursa tavrımızın aynı olacağından hiç şüpheniz olmasın...

Sevgili Kamuran Aşkar...
Yazdıklarınızı üzülerek okudum. Beni ayrıştırmak, belli bir ideolojinin borazanlığını yapmakla suçlamışsınız... İnsanların hakkının yenildiği, hak etmediği halde 5 farklı kurumdan maaş aldığı, kendisi gibi düşünmeyenlere zulm edip sürgün gönderen hangi ideoloji varsa canı cehenneme!!!
Ayrıştırmak ha...
Ülke atom çekirdeği gibi milyonlarca parçaya bölünmüş, insanlar birbirine sadece düşüncelerinden ötürü nefretle bakarken eğer sırf MemurSen'i eleştirdiğim için bu toplumu ayrıştıran ben oluyormsam yuh olsun bana!
Saygılarımla...