Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın davetlisi olarak Ereğli’ye gelen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Keleşler Otel’de bir basın toplantısı düzenledi.

İl Başkanı Av. Fatih Keleş, İlçe Başkanları ve Yönetim kurulu üyeleri katıldı. Halil Posbıyık’a misafirperverliğinden ötürü teşekkür eden Şahin, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş’e de ilçe ekonomisi konusunda verdiği kapsamlı brifingden ötürüde teşekkür etti.

Zonguldak Barosunun açtığı İstanbul Sözleşmesi standını da ziyaret ettiklerini kaydeden Şahin, Ülkenin içinde bulunduğu dar boğazdan hazırladıkları 11 eylem planı ve buna ekleyeceklerin 9 eylem planı ile çıkılacağını söyledi.

Ereğli halkının kendilerini çok sıcak karşıladığını da kaydeden Şahin, AKP iktidarının tıpış tıpış gideceğini ifade etti. 
Bu yıl Kdz. Ereğli’de düzenlenen 22’inci Uluslar arası Sevgi,Barış ve Dostluk Festivaline katılan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hukukçu  İdris Şahin, mevcut AKP iktidarının  meşrutiyetini sandıktan aldığını ve o yüzden sandıktan kaçamayacağını ve mızıkçılık yapmaması gerektiğini söyledi.

DEVA Partisinin 130 milyar dolar ve 55 milyar doların arka kapıdan satılmasını gündeme taşıdığını kaydeden Şahin, kur korumalı sistemin iktidara hata üzerine hata yaptırdığını ve ülkeyi iflasa sürüklediğini söyledi. AKP iktidarının her gece kabus gördüğünü kaydeden şahin, “Allah kimseyi kınadıklarıyla imtihan etmesin” dedi.
Anayasanın 101 maddesinin 2’inci fıkrasının çok açık olduğunu kaydeden Şahin, “Anayasaya göre Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı adayı aslında olamaz. AKP hukukçularının dayanağı 116’ıncı maddenin 2 fıkrasında yaptıkları değişiklik. Bu değişiklik ile bunu aştıklarını söylüyor. Aslında hukuksuzluk ortada. Bu durumu 6’lı masada liderler ele aldı ve Sandıkla geldi sandıkla gitsin kararı alındı. Bizler Erdoğan’ın aday olmasına destek olmalıyız. Seçimden kaçmasın. Sandıkta boyunun ölçüsünü alsın. Mağdur edebiyatı yapmasın. Hukuku örselemek kimseye fayda sağlamaz. Anayasaya aykırı ama sandık kurulsun ve orada boyunun ölçüsünü alsın” dedi.
6’lı masadan çıkacak Cumhurbaşkanı adayını kesinlikle destekleyeceklerini kaydeden Şahin, “Biz ittifakla seçime gitmeyeceğiz. DEVA Partisi olarak kendimiz seçime gideceğiz. 6’lı masa kimi aday gösterirse kayıtsız şekilde destekleyeceğiz. Amacımız tekrar güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek. Herkesin görüşü aynı.  Biz ittifakın parçası değiliz. Ortak adaya destek veriyoruz” şeklinde konuştu.
2017 ve 2019 seçimlerinin Anayasaya, kanunlara ve kamu vicdanına aykırı olduğunu savunan Şahin, “2017’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mühürsüz oy pusulaları. Atı alan Üsküdar’ı geçti söylemleri. Ve 2019 Belediye Başkanlığı seçimleri. Kazanılan seçim tekrar yaptırıldı. 14 bin farkı halk 814 bin farka dönüştürdü. İktidar adeta yoğun bakımda. Hatta üniteye bağlanmış zor nefes alıyor” ifadelerini kullandı.
Ülkeyi kaosa sürüklemeye çalışan iktidarın hiçbir şekilde sandık oyunu yapmasına izin vermeyeceklerini kaydeden Şahin, “Bir oyun bile üzerine gölge düşmesini engelleyeceğiz. Sandığa tüm siyasi partiler gibi vatandaşında sahip çıkmasını bekliyoruz. Zaten yapılacak seçimlerde sandıklar açıklanmaya başladığında iktidar partisi görevlileri oradan uzaklaşıp 6’lı masada yer alan siyasi partilerin İl ve İlçe Başkanlıkları önünde sevinç gösterilerine katılacaktır.”
Cumhurbaşkanının İletişim Başkanlığı aracılığıyla seçimlere şimdiden şaibe karıştırma algısı yaratmaya çalıştığını bildiklerini söyleyen Şahin, “Sandıkla gelen sandıkla gider. Bunlarda tıpış tıpış gidecekler” dedi. 
Ülkenin temel sorunun ekonomi, göç ve adalet olduğunu savunan Şahin, “Ülkemizde yaşayan insanımızın yüzde 65’i ekonomik sıkıntı içinde. Gelir adaletsizliği hat safhada. Ekonomik, sosyal alanda başta olmak üzere her alanda adaletsizlik var. Göç konusunda politikamız var. Şiddetten kaçıp gelenleri şefkatle geri gönderme. Öncelikle ülkede güven ortamı sağlanmalı. AKP İktidarında hukuk ve adalet rafa kaldırıldı. Suriyeliler bizim geçici misafirimiz. Onları da sığınmacıları da ülkelerine geri göndereceğiz” dedi.
İstanbul sözleşmesini kesinlikle desteklediklerini kaydeden Şahin, “Cinsiyet ayrımcılığının kesinlikle karşısındayız. Biz daha ilk baştan bu sözleşmenin kabul edilmemesinin hata olduğunu açıkladık ve itiraz ettik. Hukukçular bilir usulde hata varsa esas görüşülmez. Burada İktidar yetki gaspı yapmıştır. Sözleşmenin adı İstanbul karşı çıkan biz olmamalıyız” şeklinde konuştu.

(Cevdet AKGÜN)