KHK ile görevinden alınan Eğitim Sen Şube Sekreteri İsmet Akyol şube merkezinden yazılı bir basın açıklaması yaparak Adalet bakanı Bozdağ’ı eleştirdi. Akyol yazılı açıklamasında şunları söyledi:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya'da konuşma yapacağı toplantının iptal edilmesiyle ilgili olarak,  "Bir yandan 'Demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü' diyeceksiniz öte yandan da insanların toplanma hakkını, ifade hürriyetini engelleyeceksiniz. Kendilerini anlatmalarına izin vermeyeceksiniz. Bu, demokratlıkla, insan haklarıyla, hukukla asla izah edilemez." değerlendirmesinde bulunmuş. Hukukun üstünlüğünden söz eden Bakan Bozdağ'a soruyorum: Bizlerin gerekçe sunulmadan sorgusuz sualsiz ihraç edilmesinin hukukta yeri var mı?

Adalet Bakanı Bozdağ'ın, "Suçlu olmasalar da idari tasarrufla attık!" demesi tam bir skandaldır

Yine CNN TÜRK'te konuşan Bakan Bozdağ'ın KHK ile görevden atılan on binlerce devlet memurunun durumuna ilişkin olarak yaptığı açıklamada bu kişilerin ihraç edilmesinde tümünün suçlu olmadığı, bu kişilerin suç işledikleri veya FETÖ ile bağlantılı oldukları için değil, idari kararla görevden uzaklaştırıldığını söylemesi kendisinin Almanya'da konuşma yapacağı toplantının iptal edilmiş olması kadar skandal değil midir? Hukuk devletinde böyle bir uygulama olur mu?