Gökçebey Eğitim Sen;

 "Akyol ve Günsan ile  dayanışma içinde olacağız"

 

Eğitim Sen Gökçebey Temsilciliği Yürütme Kurulu Üyeleri, 7 Şubat 2017 yayınlan KHK ile meslekten ihraç edilen Eğitim Sen Çaycuma Baştemsilcisi Gökhan Taner Günsan ve Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol için destek için Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliğini ziyaret etti. Eğitim Sen Gökçebey Baştemsilcisi Servet Büyükkol temsilcilik merkezinden yaptığı yazılı açıklamada, "Arkadaşlarımızın yaptıkları çalışmalar Çaycuma sınırlarını aşmış Zonguldak ve Türkiye genelinde takdir görmüş çalışmalardır. Bu keyfi, hukuksuz ihraçlara derhal son verilmeli ve sendika yöneticilerimiz bir an önce görevlerine başlatılmalıdır. Eğitim Sen Gökçebey Temsilciliği olarak her anlamda dayanışma içinde olacağız." dedi. 

İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan Gökçebey Eğitim Sen Temsilciliğine teşekkür ederek, dayanışma ve örgütlü mücadeleyle bu zor günlerin geride kalacağına dikkat çektiler. İhraç edilen sendikacılar kesinlikle göreve döneceklerini ve bu hukuksuz ihraçlarda sorumluluğu olanlardan hukuk önünde hesap soracaklarını belirttiler.

Akyol ve Günsan Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığından aldıkları 'Adli sicil kaydı yoktur, adli sicil arşiv kaydı yoktur' belgesiyle  Çaycuma Kaymakamlığı OHAL Bürosuna itiraz dilekçesi verdiklerini ve  göreve başlatılmayı talep ettiklerini belirtiler