Zonguldak Belediyesi tarihi bir haciz kıskacına girdi. Uzun yıllar Zonguldak Belediyesi'nin çöp toplama işini yapan Diyarbakırlı işadamı Abdurrahman Baytekin'in sahibi olduğu Prizma şirketi 33 milyon 200 bin liralık alacağına karşılık belediyenin tüm gelirlerine el koydu. Prizma Temizlik firması, avukatı aracılığıyla kiralık araçlar hariç belediyenin malı olan tüm araçlar bağlandı. Su, ÇTV , emlak gelirlerine el koydu. 100'e yakın kiracıya resmi yazı yazdı.

ANA BORÇ 16 MİLYON

Bir önceki dönem ve kendi dönemine ait ana parası 16 milyon olan  33 milyon 200 bin liralık haciz işlemiyle ne yapacağını şaşıran Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, kaynak bulmak için Ankara'ya gitti. 33 milyonluk haczin sadece avukatlık masrafının 4,5 milyon lira tuttuğu öğrenildi. Başkan Selim Alan, son yapılan temizlik ihalesinde Türkiye'de sadece bir firmada bulunan özel bir aracı ihale şartnamesine koyduğu için adrese teslim ihale yapmakla suçlamıştı.

AMAN DİKKAT... 33 MİLYONLUK BORÇ SİZE RÜCU EDİLEBİLİR

İcra iflas Kanunu 89/1 maddesine göre Zonguldak Beledyesi'ne para yatıran 100'e yakın kiracıya ve yüklü miktarda emlak ve su parası ödeyen firmalara haciz yazısı gönderen Prizma Temizlik firmasının avukatı, bundan sonraki ödemelerin kendilerine yapılmasını istedi. Yasaya göre bu tebligatı alan kişi ya da işletme borcunu Prizma Temizlik firması yatırmazsa 33 milyon 200 bin lira olan borcu üstlenmiş olacak. Hukukçular, bu manada ihtarname gönderilen kişi ya da firmaların belediyeye olan borçlarını temizlik firmasına yatırmaları konusunda vatandaşları uyarıyor.