Kendisi de eski Kızılay Zonguldak Şube Müdürü olan Belediye Başkanı Selim Alan,  AKP Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar'la birlikte referans olduğu Doktor Fatih Akça son anda Kızılay Genel Merkezinden veto yiyince, yeni Kızılay yönetimine randevu vermedi. Yaklaşık bir aydır randevu verilmeyen Kızılay Zonguldak Şubesi şimdilik sessizliğini koruyor.

Eski başkan Aydın Ergenç'in kamuoyuna açıklanamayan usulsüzlükleri nedeniyle görevden alınmasıyla başlayan süreçte, "Kızılay benden sorulur" diyerek, Kadir Habiboğlu'nun adaylığına destek vermeyen Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, Yeşilay Başkanı Fatih Akça'nın Kızılay'a başkan olması için temaslarda bulunmuştu. AKP Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ile Kızılay'ı ele geçirmeye çalışan Selim Alan, son dakika golü yiyince İl Başkanı Zeki Tosun'a karşı açık tavır almıştı.

Kendisine yakın medyada AKP İl Başkanı Zeki Tosun'u hedef tahtasına koyan Selim Alan, yaklaşık bir ay önce randevu talep eden yeni Kızılay yönetimine randuvu vermedi. Vali ve Emniyet Müdürünü ziyaret eden Kızılay yöneticileri Başkan Selim Alan'ın tavrına bir anlam veremedi. Bilindiği gibi son yerel seçimlerde Kızılay tarafından AKP'den gönderilen listelere gıda yardımı yapıldığı iddia edilmişti.