Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği'nin 22 Haziran Pazar Günü yapılacak olağan genel kurulu için Kıyıcak Mahallesi Muhtarı Şükrü Kılıç'ın ardından Gebe Köyü Muhtarı Adnan Alar'da bu gün adaylığını açıkladı.

Bazı köy muhtarları ile bir araya gelen Gebe Köyü Muhtarı Adnan Alar basın toplantısı düzenleyerek Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Üç dönemdir Gebe Köyü Muhtarlığı görevini yürüttüğünü ve bu güne kadar derneğin her meselesinde muhtarlarla birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu söyleyen Alar, 133 muhtarın tamamının sorunlarını çözmek için göreve talip olduğunu ifade etti. Alar konuşmasında "Kdz. Ereğli 90 köy, 3 belde ve 31 mahalleden oluşan toplan 133 muhtarlığımızın bulunduğu 170 bin nüfusa sahip bir şehirdir. Bugün köylerimiz 70 bin nüfusun çoğunlukla hizmet noktalarında çok büyük sıkıntılar olduğunu biliyoruz. Mahallelerimizin sorunları olduğunu biliyoruz ama biz muhtarlar derneği camiası içerisinde 133 kardeşimizi bir zincir, bakla dilimleri haline getirip bu sorunları çözmek istiyoruz. Yaptığım bütün görüşmelerimde, gerek fevri olarak görüştüğümüz arkadaşlarımız gerekse gruplar halinde görüştüğümüz arkadaşlarımızla istişarelerimizde bütün dertlerimizin ortak olduğunu bilmenizi istiyorum. Yani bugün bizim bir derdimiz varsa bir köyde, diğer en ücra köydeki arkadaşımızın derdinin de aynı olduğunu iyi biliyorum. Bizim bir derdimiz var. Köylerimizdeki yaşayan insanlarımızın haklarını bu şehrin göbeğinde yaşayan insanlarla yaşam standartlarını aynı noktaya getirme gibi bir derdimiz var. Hiçbir arkadaşımız kendisi için hiçbir kurumdan hiçbir siyaset mekanizmasından bir şey talep etmez. Muhtar arkadaşımın bütün derdi köylüsünü seçmenini memnun etmektir. Bu bağlamda değerli arkadaşlarım bir yola çıktık. 33 arkadaşımın bizim görüşlerimize sahip çıkacağına yürekten inanıyorum. Şunu da açıklıkla ifade edeyim, bu süreçte şahsımız ile ilgili eleştiri olabilir ama biz şunu net olarak söylüyoruz. 22 Haziran kongre günü o salondan 133 arkadaşımız tek yumruk olarak çıkacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Seçimi alsak ta kaybetsek de bizim için 133 arkadaşımızın birlikteliği tüm basın önünde namustur. Ben bunu böyle biliyorum. Bugüne kadar 11 yıllık camiamız içerisinde de hep aynı mücadeleleri savunmuş bulunuyorum" dedi.