Eski AKP Zonguldak Milletvekili Özbakır, yazılı bir açıklama yaparak kendisi hakkında asılsız haberler yapan Pusula Gazetesi sahibi Ali Rıza Tığ'ın yargıdan ve Basın İlan Kurumundan ceza aldığını belirterek, "Hakkımda muhtelif zamanlarda iftira dolu yalan şantaj kokan gerçekle alakası olmayan ahlaksızca uydurma haberler yapan bu gazeteciye itibar etmeyin" dedi.

Gazeteci Tığ'ın Basın Ahlak Yasası'na uymadığı için Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'nde görülen davada 14 bin lira tazminat kaybettiğini, Zonguldak 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesinin kararıyla asılsız ve iftira haberlerinden dolayı 5 bin TL manevi tazminat ve 5 bin TL de avukatlık ücreti ödemeye mahkum edildiğini, Basın İlan Kurumu tarafından Basın Ahlak Yasası'na uymadığı için toplam 15 gün ilan kesintisine gidildiğini ifade eden Özbakır şunları söyledi: 
"Bahse konu itibar suikastlığı amaçlı yazılan yayınlar halen ilgili gazetenin internet sitesinde bulunmaktadır. Yeni çıkacak kanun gözönünde bulundurularak kaldırılmadığı taktirde Ali Rıza TIĞ hakkında şikayet ve davalarımız devam edecektir. Adı geçen kişinin hakkımızda yalan, yanlış, iftira dolu, ahlak kurallarına uymayan  yazılarına itibar edilmemesi kamuoyuna duyurulur"