Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü, geçici işçi alımı hakkında yerel basında çıkan iddialara yanıt verdi.

Açıklamada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgu yapılarak, alımların bakanlık tarafından belirlenen kriterlere göre yapılacağı bildirildi.

İşte o açıklama:

"Orman Genel Müdürlüğü kurulduğu 1839 yılından bu yana; sürdürülebilir orman yönetimi uygulamalarında, öncü kurum olarak ormanı ve orman kaynaklarını korumak, doğaya yakın bir anlayışla geliştirmek, ekosistem bütünlüğü ile topluma çok yönlü faydalar sağlayacak şekilde çalışmalarını yerine getirmektedir.
Bölge Müdürlüğümüze bağlı işyerlerine 169 adet Diğer Orman İşçisi, 3 adet Diğer Fidanlık İşçileri ve Bahçıvanlar, 10 adet Aşçı, 15 adet İtfaiyeci, 3 adet İşletme Elektronik Bakımcısı olmak üzere toplamda 200 adet Geçici İşçi alımı ile ilgili olarak gerek kurumsal web sayfamızdan gerekse sosyal medya sayfalarımızdan duyurular yapılmış ve konu ile ilgili Orman Genel Müdürlüğümüzün 25.04.2022 tarih ve 4168731 emirlerinde;
DİĞER ORMAN İŞÇİSİ ÖZEL ŞARTLARI Başvuru süresinin son tarihi itibarı ile 18 yaşını tamamlamış olmak, En az ilköğretim mezunu en fazla ortaöğretim mezunu olmak, Cinsiyeti erkek olmak, Başvuru süresinin ilk günü itibarı ile 25 yaşını doldurmamış olmak, Bölge Müdürlüklerince ilan edilecek uygulamalı sınav tarihinde yapılacak ölçümlerde; en az 1.67 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (±) 10 kilogramdan fazla fark olmaması.
Diğer Orman İşçisi ve İtfaiyeci pozisyonlarında istihdam edilecek geçici işçilerin sınavı düz zemin üzerinde fiziki yeterlilikten ibaret olup söz konusu fiziki yeterlilik sınavı; 100 metre bitiminde ara vermeden, yerde duran taşınması suretiyle engelsiz düz koşu 5 er kilogramlık 2 dambılın 100 metre daha koşulacak ve toplamda 200 metre uzunluğunda olan bir parkurda tamamlanacaktır.
Söz konusu parkurda adayların elde ettikleri koşu dereceleri "Fotoselli Dijital Kronometre" yardımı ile ölçülerek kaydedilecektir.
Adaylar yaptıkları koşu zamanına göre en başarılı adaydan en başarısız adaya kadar sıralanacak olup ilgili ilan no' ya ait kontenjan adedi içerisinde kalan adaylar asil ve diğer adaylar yedek olarak "Fiziksel Yeterlilik Sınavı Sıralama Cetveline" işlenecek ve ilgili komisyonca imza altına alınacaktır.
Adayların yaptıkları koşu zamanına göre en başarılı adaydan en başarısız adaya kadar yapılacak olan sıralamadan sonra asil aday sıralamasının son sırasında eşitlik olması halinde komisyonu nezaretinde ve ilgili adayların huzurunda kura çekimi gerçekleştirilerek asil olarak son sırada yer alacak aday belirlenecektir.
Adaylar parkuru tamamladıktan sonra, koşu bitiş çizgisindeki dijital gösterge de yer alan koşu süreleri ile birlikte yüzleri ve göğüs numaraları da gözükecek şekilde fotoğrafları aynı cepheden çekilecektir.
Aşçı, İşletme Elektronik Bakımcısı ve Diğer Fidanlık İşçileri ve Bahçıvanlar pozisyonlarında istihdam edilecek geçici işçilerin sözlü ve uygulamalı sınavı iki aşamalı olup, birinci aşaması mesleki yeterlilik kinci aşaması ise sözlü mülakat şeklinde olacaktır.
Geçici işçi alımı ile ilgili olarak mülakatlar başlamış olup yukarıda da açıkça belirtilen şekilde uygulamaların yapılmasına rağmen Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüz kamuoyunda küçük düşürülmeye ve güvenilirliğinin azaltılmasına yönelik olarak hazırlanan hatalı haber yapan basın kuruluşlarımızdan bu haberleri düzeltmelerini ve tekzip etmelerini rica ederiz.”