Almaya’nın kökü havayolu şirketlerindan Germania Havayolları iflasını açıkladı. Türkiye’de 27 noktaya uçan ve yaz aylarında Almanya’dan Zonguldak’a direk uçak kaldıran şirket bir süredir ödeme güçlüğü çekiyırdu.
Şirketin dün gece itibariyle İflasını açıklaması Zonguldak, Bartın ve Karabüklü gurbetçilerimiz arasında şok etkisi yaptı. 


Zonhav Yönetim Kurulu üyesi Recep Kahya, konuyla ilgi yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Germania Havayolları uçuşlarını durdurdu. Daha dün öğlen saatlerinde 15 milyon euro destekle ilgili görüşmeler devam ederken bu gece havayolunun internet sitesinden yapılan açıklamada uçuşların durdurulduğu ve mahkemeye iflas müracatı yapıldığı bildirildi.
Bundan sonraki sürecte bilet alan hemşerilerimizin durumuna gelince;
İnsolvenskasseye müracaat edip
beklemekten başka çare yok.
Ha eğer herhangi bir yatırımcı Öger Türk Tur un iflasında olduğu gibi uçakları devralıp uçuşlara devam ederse belki yolcuları ücretsiz taşıyabilir.Bizlerde bekleyip konuyu takip edeceğiz.İnsolwensverwalter atandığında adresini buradan bildireceğiz.Çok üzgünüm.Zonguldak a uçan ilk yolcu uçağı.Ayakta kalmasını isterdim.”