AKP Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, TTK’nın son durumu hakkında açıklamalarda bulunurken kendisiyle ilgili yapılan eleştirilere de yanıt verdi;

“ANAMIZ AĞLADI”

AKP Zonguldak Hüseyin Özbakır, TTK’nın özelleştirme kapsamına alınması ve rödevanslı saha temsilcilerinin hakkında açıklamalarda bulunarak 1 yıldır AKP Milletvekili Özcan Ulupınar ile birlikte büyük bir uğraş içerisinde olduklarını söyledi.

15 ayda 3 hükümet kurulduğunu, 1 darbe girişiminde bulunulduğunu söyleyen Özbakır, işlerin mağdur olmaması adına çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “TTK’yla ilgili olarak Özcan Ulupınar vekilimiz ile birlikte 1 seneye aşkın süredir uğraşıyoruz. Resmen anamız ağladı. Çok uğraştık. Rödevanslı sahaların rahatlaması için hakikaten çok uğraştık. Halen de uğraşmaya devam ediyoruz. Meclis açılsın çalışmaya devam edeceğiz. Zonguldak için iyi olan neyse onu yapma gayretindeyiz. İşverenlerimizi ve işçilerimizi kesinlikle mağdur etmeyeceğiz, bunun sözünü aldık. Çalışan işçilerimiz kesinlikle ve kesinlikle mağdur olmayacak. Fakat arkadaşlar 15 ay içerisinde 3 tane hükümet kuruldu, darbe girişimi yaşandı bunun arasında Zonguldak’a bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. İnşallah hep beraber birbirimize destek verip başarılı işlere imza atacağız” dedi.

“SANMAYIN Kİ TATİLDE YATTIM”

Kendisinin kullandığı cep telefonu numarası ve tatilde olduğu için şehit cenazesine katılmadığı yönündeki eleştirilere de cevap veren Özbakır, bu eleştirilere de açıklık getirerek, “Benimle ilgili çok değişik eleştiriler var. Yok efendim tatile gitmiş, yok oda numarası 54’müş. Yok telefonu 5454 le bitiyormuş. Şimdi böyle eleştiri olmaz. Ankara’dan gece uçağa bindim yazlığa gittim şehit haberi geldi. Şehit cenazesine yetişmem mümkün değil. O nedenle cenazeye gelemedim. İkinci benim evet bir telefonumun numarasının sonu 5454. Çok eski numaram ve yıllardır kullanıyorum tüm dostlarım da bu numaramı biliyor. Diğer telefonumun sonu da 6767. Yani 05… …. 6767. Şunu da belirteyim meclisteki odamı ben seçmedim. Kura çekildi bana 54 çıktı. Ben seçseydim 67’yi seçerdim. Kuradan 54 çıksaydı ben ne yapayım. Biz işimize bakıyoruz ve işimi yapıyoruz. Zaten işimizi yaptığımızda vatandaş takdir ediyor. Tatile gittiğimde bile ben telefonumu kapatmıyorum. Telefonum sürekli çaldı ve iş takibi yaptım. Sanmayın ki biz orada yattık” ifadelerine yer verdi. (Umut ERSES)