Türk Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören sendika binasında düzenlediği basın toplantısında Ereğli, Gülüç’te bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı bir kız yurdunda yaşanan olaylarla ile ilgili sert sözler söyleyerek “Bayrak indirmekten çekinmeyen ama ceza vermeye çekinen daire, aradığı bahaneyi bulmuş, bas bas ‘Bu mücadelede ezilen biziz, bizim tarafımızda olmalısın’ diye bağıran PKK sempatizanının iftirasını vatanperver öğrencilere ceza vermekte yeterli bulmuştur.” dedi.

Sendika üyeleri olarak and içtiklerini söyleyen Ören, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Türkiye’de yaşanan olaylara kayıtsız kalamayan vatan aşığı öğrencilerin, üzüntülerini ellerinde kuran, kapılarında al bayrak ile sarmaya çalıştıkları vakit yurttaki devlet memurlarının yaptığı saygısızlık hepimizi derinden sarsmıştır. Yüce Türk milletinin ay yıldızlı Türk Bayrağı, memurların sert uyarılarıyla indirilmiş, öğrencilerin tekrar asmasıyla yurt memurları öğrencilerin odasına girip paçavra gibi koparıp almışlardır kapıdan. Bu olayların üzerine yurt müdiresinin öğrencilere yaptığı açıklamada çok acıdır ‘Siz tahrik ediyorsunuz insanları, ben istemiyorum asmayacaksınız; siz Türk Bayrağı asarsanız bir başkası başka bayrak asmaya kalkar, diğer arkadaşlarınız rahatsız olur, bunun önünü alamayız.’ demiştir.

Olanlara bir de şehit haberlerinin artarak geldiği günlerde, PKK sempatizanı olduğu aşikar şahısların, vatanperver öğrencilerin üzerine attığı iftiralar ve disiplin kurulunun olayla ilgili şahitleri dinlemeden ve hiç çekinmeden sempatizanların tarafını tutması tuz biber olmuştur. Bayrak indirmekten çekinmeyen ama ceza vermeye çekinen daire, aradığı bahaneyi bulmuş, bas bas ‘Bu mücadelede ezilen biziz, bizim tarafımızda olmalısın’ diye bağıran PKK sempatizanının iftirasını vatanperver öğrencilere ceza vermekte yeterli bulmuştur. Bunlara ek olarak öğrencilerimizin isimleri mimlenmişçesine, Karadeniz’in batısı Ereğli’de, bir devlet yurdunun yemekhanesinde ‘Ben sonuna kadar HDP’liyim, sonuna kadar PKK’lıyım.’ diye bağıran faşistler, ayrımcılık tohumlarını ekerken zihinlere, vatanın ve milletin birleştirici unsuru olan Türk Bayrağı’nı asan öğrencilerimizin başına gelenler içler acısıdır, ses çıkarılmayacak gibi değildir.

 Türk Eğitim Sen Zonguldak Şube yönetim kurulu ve üyeleri olarak and içiyoruz. Bayrağımıza saygı duyan herkese saygı duyacağız. Bayrağımızı seven herkesi ondan daha fazla seveceğiz. Lakin bayrağımıza uzanan elleri kıracağız. Onlara ses çıkartmayan ve olayları sümen altı yaparak unutturmaya çalışan zihniyeti aziz Türk Milleti’ne şikayet ediyoruz. Soruyoruz burası Şırnak’mı, Sur’mu, Yüksekova’mı? Hayır burası Ereğli, peki sessiz kalan gafiller siz kimsiniz? Bu uyarımız dikkate alınmazsa genel merkez düzeyinde ve bütün vatansever kuruluşla tarafından eylemlerimiz genelleştirecek ve isteyenlere istedikleri had kesinlikle bildirilecektir.”  (Aykut KARA)