Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, bugün makamında düzenlediği basın toplantısında sel felaketinde görev yapan belediye ve kamu personeline teşekkür ederek, "Artık o eski Zonguldak yok" dedi.

Zonguldak Merkez İlçe’de 24-27 Haziran 2022 tarihleri arasında metrekareye 153.8 kilogram yağmur yağdığında dikkat çeken Alan, "Önceki yıllarda AKM yokuşundan inen yağmur suları Gazipaşa Caddesi’nde sele neden oluyor, sel suları Zonguldak Valiliğini bile tehdit ediyordu. Her seferinde Emral Çarşısı’nı su basıyordu. Soğuksu’da işyerlerini su basıyor, ulaşım duruyor afet nedeniyle büyük zararlar meydana geliyordu. Yağış miktarının fazlalığına rağmen Zonguldak Merkez İlçe’de dört gün boyunca yağmur nedeniyle bir sorun yaşanmaması altyapı çalışmalarına verdiğimiz önemden kaynaklandı. Zonguldak Belediyesi olarak 3 yıldır özellikle şehir merkezindeki altyapı sistemine çok büyük ağırlık verdik. Bu çalışma sonrası mahallelerden inen yağmur suları kent merkezinde sele neden olmadı. Yoğun yağış sadece Çaydamar Deresi’nde taşkına neden oldu. Zonguldak engebeli bir coğrafyaya sahip. Alt yapının ne kadar önemli olduğunu gördük. Vatandaşlarımızı dere kenarlarında olmamaları gerektiğini söyledik. Araçların dere kenarlarından alınması gerektiğini söyledik. Hafif sıyrıklarla atlattık. Bu yılın ilk yarısında beklentinin üstünde çok fazla yağış aldık. Toprak suya doğdu. Heyelan riskleriyle de karşı karşıyayız. Bu tip iklim değişikliklerine hazır olmamız lazım. Seller ya da su baskınları gibi bu tür doğal afetlere hazır olmamız lazım. Tedbiri elden bırakmamız lazım. Dere ıslahının ne kadar değerli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Bakanımızın saha ziyaretlerinde de bu dere ıslahının önemini bahsetmiştik. Yediemin otoparkının orda da arkadaşlarımız tespitler yapıldı. Oradaki duvarlarla alakalı yeni çalışmalar başlayacak" dedi.

 Özel Halk Otobüsleriyle ilgi soruyu da cevaplayan Selim Alan, "Bir ay içinde teslim etmeleri gerekiyor. O sürece içinde de bir sıkıtı olursa başkanlık makamı olarak 15 gün ek süre verme hakkımız var. En kotu ihtimalle 15 Ağustos itibariyle hizmete başlayacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Şebnem SAKA