MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz’dan iddialara yanıt

“ASLI ASTARI YOK”

MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, belli kesimlerin MÜSİAD’ın itibarını zedeleyecek girişimler içinde bulunduğunu belirterek, yapılmaya çalışılan itibarsızlaştırma girişimlerine sert cevap erdi.

 

Başkan Yılmaz, “MÜSİAD’ı aslı astarı olmayan, delilden yoksun bir takım ithamlarla zan altında tutmaya çalışarak MÜSİAD’a zarar verme amacı içinde olmak, bilerek yada bilmeyerek FETÖ’nün ekmeğine yağ sürmek, onların vatana ve millete ihanet eden emellerine yardımcı olmak yada olmaya çalışmaktan öte bir anlam ifade etmeyecektir” dedi.

 

MÜSİAD’ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde tavrını gösterdiğini ifade eden MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, “FETÖ darbe teşebbüsü gecesinde, basına ‘Darbenin karşısında bu milletin dik duracağı’ demecini ilk veren, sokaklarda haykıran ve o karanlık gecede ilk tepkiyi koyan 5 kişiden biri şüphesiz MÜSİAD Genel başkanımız olmuştur” dedi.

 

MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, “Şehrimizde, bazı basın yayın kuruluşları tarafından, belli bir süreden beri ara ara kasıtlı olarak iftira ve ithamlarla, derneğimizi şaibeli göstermeye çalışmaktadır.

Bu vesile ile MÜSİAD olarak açıklama yapma zarureti hasıl olmuştur.

MÜSİAD, özelde bulunduğu kente, genelde ülkemize hizmet edebilme amaç ve gayesi olan iş adamlarını temsil etmeye çalışmaktadır.

MÜSİAD’ın bulunduğu ildeki ana amaç ve gayesi kısaca bu şekilde izah edilebilir.

Zonguldak MÜSİAD Şubesi de, bu amaç doğrultusunda ne kuruluş aşamasında ve nede kurulduktan sonra asla şaibeli emelleri, hayalleri olmamış, şüpheli-şaibeli emeller peşinde de koşmamıştır. Dün böyle olduğu gibi, bugün de böyledir, Allah’ın izni ile yarında böyle olacaktır” dedi.

 

“MÜSİAD, DÜRÜST KURUM, KURULUŞ, KİŞİLERİN YANINDA OLACAKTIR”

MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, MÜSİAD’ın dürüstlükten yana olduğunu hatırlatarak, “MÜSİAD, Zonguldak ilimizdeki dürüst esnafın, dürüst basının, dürüst tüccarın, dürüst hangi kurum, kuruluş, kişi varsa onun yanında olmaya çalışmış ve bundan sonrada çalışacaktır.

Şaibeli tüccarın, şaibeli basının, şaibeli ne varsa kurum-kuruluş-kişi ve yapılardan uzak durmayı Zonguldak’ın hayrına bilmiş, duruşunu bu çizgide yürütmeye çalışmış ve bundan sonrada bu çizgide çalışmalarına devam edecektir.

Türkiye’ye mâl olmuş MÜSİAD gibi güzide bir kuruluşun; şaibeli işler görmesi, şaibeli işlerde kullanılmak istenmesi bizce, bu millete bu vatana yapılacak ihanetle eşdeğerdir. Bugüne kadar asla ve asla müsaade edilmemiştir, bundan sonrada edilmeyecektir.”

 

“İFTİRA, MASUM BİR KİŞİYİ ÖLDÜRMEKTEN DAHA BÜYÜK GÜNAHTIR”

İftiralar atıldığına dikkat çeken MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, “Ayeti celilenin beyanıyla ‘İftiranın masum bir kişiyi öldürmekten daha büyük bir günah’ olduğunun bilinç ve şuurundayız. Bizlere kasıtlı olarak iftira atılsa da, iftira atmaktan uzak duracak, yolumuza böyle devam edeceğiz.

 

 

İLK TEPKİ GÖSTEREN 5 KİŞİDEN BİRİ MÜSİAD GENEL BAŞKANI…

MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Yılmız, “FETÖ darbe teşebbüsü gecesinde, basına ‘Darbenin karşısında bu milletin dik duracağı’ demecini ilk veren, sokaklarda haykıran ve o karanlık gecede ilk tepkiyi koyan 5 kişiden biri şüphesiz MÜSİAD Genel başkanımız olmuştur.

Yine aynı gece, hain darbe kalkışmasını duyar duymaz durum ve gidişatın seyrine bakmadan üyelerimizi haberdar eden, Ak Parti Zonguldak il başkanını ilk arayanlardan ve sokağa ilk çıkanlardan biri yine MÜSİAD olmuştur.

Hal böyle iken, kasıtlı olarak MÜSİAD’ı FETÖ ile aynı cümlenin içinde kullanmak, kullanmaya çalışmak, samimi ve masum bir niyetin işi, eseri değildir ve de olamaz.

MÜSİAD; Vatan mevzu olduğunda ‘Ekmeksiz yaşarız ama hürriyetsiz yaşayamayız’ hakikatini inanarak yürümektedir. Ülke ve vatanın geleceği söz konusu olduğunda; ekmeğinin, ticaretinin, çoluk çocuğunun hesabını yapmaktan da zül duymaktayız.”

 

“MÜSİAD’IN KURULMASINDAN FETÖ RAHATSIZ”

Müsiad olarak kimseyi itham etmediklerinin altını çizen Başkan Salih Yılmaz, “Ancak delil olmadan MÜSİAD’ı zan altında bırakmak isteyen kişi yada kişiler belli ki, MÜSİAD üzerinden şaibeli işlerini görmeye çalışmak istemektedirler.

MÜSİAD’ın davası, amacı, hedefi bellidir; kendi şehrimize, insanımıza, vatanımıza, milletimize hizmet etmekten başka hiçbir amaç ve gayemiz yoktur.

Buna rağmen MÜSİAD’ı aslı astarı olmayan, delilden yoksun bir takım ithamlarla zan altında tutmaya çalışarak MÜSİAD’a zarar verme amacı içinde olmak, bilerek yada bilmeyerek FETÖ’nün ekmeğine yağ sürmek, onların vatana ve millete ihanet eden emellerine yardımcı olmak yada olmaya çalışmaktan öte bir anlam ifade etmeyecektir.

MÜSİAD’a yapılan bu tür itham ve iftiraları şüphe ve teenni ile izlemekteyiz.

Zonguldak’ta MÜSİAD’ın kuruluşundan FETÖ’nün duyduğu rahatsızlık bizlerce malumdur. Ancak MÜSİAD’ı sürekli FETÖ ile itham edenlerin rahatsızlığına anlam verememekteyiz (!).”

Hal böyleyken; birileri belli ki MÜSİAD’ı kirli ve şaibeli emellerine alet etmek istemektedir.

MÜSİAD basit polemiklerin, şehrimize ve ülkemize faydası olmayan ve olmayacak hiçbir tartışmanın ne içinde nede yanında olmayacaktır.

Müsiad’ı  itham altında tutmak isteyenlerin varsa delilleri, adli makamlara sunmalarını bekliyoruz. Müsiad asılsız her fitne ve iftiradan Allah’a sığınır.

Delilsiz olarak, karşılığı ne olursa olsun, kim ve kimler tarafından yapılırsa yapılsın, bilerek ve isteyerek MÜSİAD’ı şaibeli ve gayrı meşru işlerde göstermeye çalışmak bu vatana bu millete yapılmış bir ihanet olacaktır. Buna rağmen suçu olan varsa da cezasını çekmelidir” dedi.