Sivriler Çok Programlı Lisesinin davetlisi olarak Erasmus Projesi kapsamında Zonguldak’ta bulunan Macaristan, Romanya, Yunanistan, Polonya ve İspanya’dan gelen 30 kişilik öğrenci gurubu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezini ziyaret etti.

Gençlik Merkezi Liderleri tarafından Öğrencilere Hat Sanatı, Ebru sanatı tanıtıldıktan sonra öğrenciler Ahşap Atölyesi’nde ahşap yakma faaliyetine katıldılar.

Öğlen yemeğini gönüllü genç Gürkan’ın Klarnet dinletisi ile yiyen öğrenciler daha sonra Geleneksel Türk Okçuluğu, Masa tenisi, Bilardo etkinliklerine katıldı. Gençlik merkezinin bünyesindeki Türklerin Anadolu’ya gelişinden başlayarak Cumhuriyetimizin kuruluşuna kadar geçen sürecin canlandırıldığı Tarihe Açılan Odaları ziyaret etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel yaptığı açıklamada, “Erasmus projesi kapsamında Sivriler Çok Programlı Lisesinin davetlisi olarak 5 ülkeden ülkemize gelen gençleri Dün Kozlu bugünde Zonguldak Gençlik Merkezimizdeki gençlerle kaynaştırarak beraber sanatsal ve sportif etkinlik yapmalarını sağladık burada eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiler. Biz Gençlik Merkezlerimizde yabancı ülkelerin gençlerini de ağırlayarak Türk misafirperverliğini kendilerine gösterdik umarım ülkelerinde bizim tanıtım elçimiz olurlar. Yarın programın son günü kendilerine iyi yolculuklar diliyorum” dedi.