MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, hafta sonu Ankara’da muhalif adaylar ve çağrı heyetinin yaptığı olağanüstü kurultayı değerlendirdi. Ayan, 10 Temmuz 2016 günü Büyük Arena Spor Salonu’nda yapılacağını kaydetti.
Hafta sonu yapılan olağanüstü kurultayı değerlendiren Ayan, "Hafta sonunda yapılmış olan muhalif adayların ve çağrı heyetinin tertip etmiş olduğu ve adına (Olağanüstü kurultay)koydukları kurultayla ilgili değerlendirme yapmak amacıyla buradayız. Zonguldak ve Türkiye’nin gündemi yoğun. Gündemi farklı bir tarafa çekmemek ve bugün yaşananlarla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek maksatlı, diğer gündemleri sonraki günlerde paylaşacağız. 12’nci Sulh Hukuk Mahkemesinin bir tüzük değişikliği üzerinden vermiş olduğu mahkeme kararı arkasından, Yargıtay 18’inci Hukuk Dairesinin onaylamış olduğu MHP 6’ncı Olağanüstü Kurultayı dün itibariyle toplanmış bulunmaktaydı. Burada muhalif aday olduklarını söyleyen arkadaşlar, tüzükte 63’üncü maddenin B fıkrasında “Olağanüstü Kurultaylarda Seçim Yapılamaz” gündemi üzerine toplanmak istemişler ve toplanmışlardır. Hafta sonu yaşanan hadiselere bakıldığı zaman, salona gelen delegenin noter tarafından farklı, çağrı heyeti tarafından farklı telaffuz edilmesine rağmen ortada gerçek manada bir delege iradesi yokken, bu kurultayı yaptıklarını ifade etmektedirler. Dolayısıyla MHP Genel Merkezimiz, noter aracılığıyla alınan imzaları ve çağrı heyeti tarafından tamamlandığı söylenen kongrenin sonuçları genel merkezimizce istenmiştir. Burada noterin bize imza veren delege sayısı 657 demiştir. Bizim bilgilerimiz sayının bu kadar da olmadığı yönünde. Düne kadar 900 delege ile oraya gidip, MHP Genel Merkezini münfesih duruma düşürenlere MHP’nin sağduyulu delegeleri, burada frene basmışlardır. Kurultay sürecinde 1 madde üzerinde toplanılmasına rağmen 13 maddelik değişiklik yoluna gidilmiştir" dedi.
MHP’nin 47 yıldır engellemelere rağmen bugünlere geldiğini ifade eden Ayan, şöyle devam etti:
"Bunların hepsini bir kenara bırakarak MHP Büyük Olağanüstü 6’ncı Kurultayı, Genel Başkanımızın ifade etmiş olduğu üzere 10 Temmuz 2016’da Büyük Arena Spor Salonunda, Türk milletinin huzurunda yapılacaktır. MHP ülkücü camiaya hizmet vermiş kardeşlerimiz katılmak istiyorlarsa, bize isimlerini yazdırarak, kurultaya kaldıracağımız arabalarla bu coşkuyu bizimle yaşayabilirler. Bu anlamda program yapmaya başladık. MHP 47 yıldır bütün engellemelere rağmen bugünlere gelmeyi başardı. Aynı engellemeler dün yapılmış olsa da, milliyetçi ülkücü irade buna müsaade etmemiştir. Bugün itibariyle bakıldığı zaman oynanan oyun delegelerimiz tarafından bozulmuştur. O salona sırf meraktan gidenler olmuştur. O salonda kongreyi izlemek için gidenler olmuştur. Kongre başlayıp bitene kadar beni arayanlar ve yanıma gelenler, bu tablonun MHP’ye yakışmadığını ve oraya gittiklerinden pişman olduklarını ifade etti. İmza veren arkadaşlarımızın da imzalarını geri çekmek için başvuracağı bilgisi de bize ulaşmıştır. MHP 6 aydır yaşatılmış olan bir arkadaşlık ve kardeşlik hukukunun zedelenmesi yönünde artık son viraja gelmiştir. MHP’nin sağduyulu delegelerine sesleniyorum. Size farklı şeyler söylenmiş olabilir. Sizlere duymak istediğiniz cümleler de söylenmiş olabilir. Bu maksatla oraya gitmiş ve imza vermiş olabilirsiniz. Gelin el birliğiyle 10 Temmuz’da yapılacak olan kurultayımızda Genel Başkanımızı bir kez daha göreve seçerek, milliyetçi ülkücü hareketin bir bütün olarak bu kongreden çıkması ve hep arzuladığımız iktidar yoluna birlikte ulaşalım diyerek Türkiye’deki tüm delege arkadaşlarımıza, emeğin başkenti Zonguldak’tan sesleniyorum. Her şey ortadadır. Herkes bu oyunu artık görmüştür.
Bahçeli’nin birinci turda genel başkan olacağına inandığını ifade eden Hamdi Ayan, "Bunlara baktığınız zaman Genel Başkanımızın 800 civarı alacağı bir oyla, 1’inci turda genel başkan olacağını inanarak söylüyorum. Bu anlamda sonuçlar belki farklı olabilir. Bu iş kendiliğinden buraya gelmiştir. Halihazırda 1248 civarında seçilmiş olan delegemiz var. Bu kurultay tüzük değişebilmesi için 3’te 2 çoğunluk aranmaktaydı. Çağrı heyetinin rakamı eğer doğruysa, bu rakam 811 olmalıydı. Eğer 811 delege orada imza atmadıysa tüzük kurultayı yapmanız boşa çıkmıştır. Bu tüzük kurultayını yapamamışlardır." ifadelerine yer verdi.