Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin (KGD) 8'inci Olağan Genel Kurulu Belediye Kültür Merkezinde yapıldı. Genel Kurulda mevcut Başkan Mustafa Emen ve KGD Yönetim Kurulu Üyesi Ergin Özkul aday oldu. 63 üyenin oy kullandığı kongrede  Mustafa Emen 32, Ergin Özkul ise 30 oy aldı.

TELEFONLA MARKAJ
Patron baskısı ve Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık'ın adam adama markajının gölgesinde geçen seçimlerde yapılan konuşmaların tamamında KGD'nin son yıllardaki gerilemesi, yönetimin yetersiz kaldığına vurgu yapıldı ama mevcut başkan Mustafa Emen ikinci kez KGD Başkanı seçildi. ZGC Başkanı Akbıyık'ın Ereğli'den gelen bir delegeye telefonda baskı yapmasına onlarca gazeteci bizzat şahit oldu.

Kongrede konuşan başkan adayı Ergin Özkul gazetecileri cesur davranmaya, değişimden yana olmaya davet ederken, Mustafa Emen'in en büyük seçim vaadi ise barbekü partisi oldu. Salonda gülüşmelere neden olan barbekü çıkışı Mustafa Emen'i başkan yaptı!

YANLIŞ OY SEÇİMİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Öte yandan beyaz ve uçuk lila rengi oy pusulalarının yarıştığı kongrede yanlış kullanılan bir oy seçimin kaderini değiştirdi. Loş bir kabinde birbirine yakın oy pusulalarını karıştıran bir üye, Ergin Özkul yerine Mustafa Emen'e oy atınca, 31-31 eşitlikle bitmesi gereken seçim 32-30 lila(Mustafa Emen) rengi listenin galibiyetiyle bitti.