Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, ilçede yapılacak asfalt işi ihalesinde öyle bir madde koydu ki tek firma dışında kimse giremiyor

BAŞKA EMRİNİZ?

Kozlu Belediyesi tarafından ilçe merkezinde yapılacak 46 bin 200 tonluk asfalt yapım işi ihalesine öyle bir madde koydu ki, ihale şartnamesine göre ilçedeki tek firma dışında ihaleye hiç kimse giremeyecek. Göreve geldiği günden itibaren müteahhitlerle olan yakınlığı ile dikkatleri çeken Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, rekabet koşullarına aykırı olarak hazırlattığı şartname, ihaleye girmek isteyen iş adamlarının tepkisine neden oldu. 23 Ağustos’ta yapılacak ihale rant ve rüşvet kokuyor.

ÖNCÜ İNŞAAT’A MİLYONLUK KIYAK

Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz’ın asfalt yapım işi ihalesinde yer alan ‘zorunlu belge’ ibaresi altında yazan, ‘Zonguldak ili sınırları içerisinde en az 160 ton / saat kapasiteli asfalt plentinin kurulu olduğunu belgeleyen kapasite raporu ve sanayi sicil belgesi ihale dosyası içerisinde sunulacaktır.’ koşul ihaleye girmek isteyen diğer firmaları diskalifiye ediyor. Bilindiği gibi Kozlu’da ve Zonguldak genelinde asfalt plent tesisi olarak ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren Öncü İnşaat dışında firma bulunmuyor.  Halkın Sesi soruyor: Yaptığı her icraatı ‘Vatan kurtaran Şaban’ edalarıyla medyaya haber yaptıran Kerim Yılmaz, bu şartnameyi hangi koşullarda hazırlattı? Tek bir firmanın girebileceği ihale ile ilgili Zonguldak Valiliği ve Cumhuriyet Savcılığı nasıl bir tutum takınacak? Bu ihaleden doğacak kamu zararının faturasını yine vatandaş mı ödeyecek?