Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, “Etnik köken ile inanç farklılığı gözetmeden kenetlenen, çok güç koşullarda canları ve kanları pahasına ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten şehitler ve kahraman gazilerin, dosta, düşmana, birlik halinde bağımsızlığın da özgürlüğün de kazanılıp, korunacağını gösterdiklerini” belirtti.

     Başkan Bozkurt, Çanakkale Deniz Savaşlarının ve Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümünün bir kez daha gururla ve mutlulukla kutlandığını belirtti.

     Başkan Bozkurt, mesajında şunları kaydetti:

     “Çanakkale'de düşman kuvvetlerine ‘dur’ diyerek, tarihe ‘Çanakkale Geçilmez’ kaydını düşenler, sadece topraklarımızın işgalini, dünya savaşının seyrini değiştirmekle kalmadılar; 1919'da Samsun'a çıkışın, Kurtuluş Savaşı ile dalga dalga yayılacak bağımsızlık ve özgürlük rüzgarının, Büyük Taarruz'un ve Cumhuriyetin ilanının da müjdecisi, habercisi oldular. Etnik köken ile inanç farklılığı gözetmeden kenetlenen, çok güç koşullarda canları ve kanları pahasına ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten şehitlerimiz ile kahraman gazilerimiz, dosta, düşmana, birlik halinde bağımsızlığın da özgürlüğün de kazanılıp, korunacağını gösterdiler.

     Çanakkale Zaferi de Kurtuluş Savaşı da bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhuyla verilen onurlu mücadele ile kazanıldı. Bu gerçeğin günümüzde de yaşamsal önemde olduğunu biliyoruz ve bölgemizdeki uluslara da ders olmasını istiyoruz.

     Bu inançla Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünde Mustafa Kemal ile şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimizi saygıyla selamlıyor, Çanakkale Deniz Savaşları’yla, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü törenine katılanlara sevgi ve saygılarımı sunuyorum.'”