Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun 29.ölüm yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayımladı.

Mesajında, “Onun aydınlık fikirleri, savunduğu ve inandığı değerler, laik Türk milletinin aklında ve yüreğinde sonsuza dek var olacaktır” diyen Başkan Bozkurt, Uğur Mumcu’nun, yaşamını toplumun gerçekleri öğrenmesine adamış, Türk milletinin aydınlanması, laik, demokratik ve tam bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti için mücadele verdiğini, belirtti.

Başkan Bozkurt mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yılmaz savunucusu, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, araştıran ve sorgulayan değerli gazeteci, yazar Uğur Mumcu'nun aramızdan ayrılışının 29. yıldönümü.

Uğur Mumcu, yaşamını toplumun gerçekleri öğrenmesine adamış, Türk milletinin aydınlanması, laik, demokratik ve tam bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti için mücadele vermiştir. Özgürlüğün simgesi, Cumhuriyet'in sesi olan Mumcu, Kuvayı Milliye ruhuyla yaşayan, yüreği yurt sevgisiyle dolu Türkiye'nin kaybettiği en büyük değerlerden birisidir. Onun aydınlık fikirleri, savunduğu ve inandığı değerler, laik Türk milletinin aklında ve yüreğinde sonsuza dek var olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, gerçeklerin ve doğruların üzerine korkusuzca giden, başarılı çalışmalarıyla Türk halkında derin izler bırakan yurtsever, cesur gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu 29. ölüm yıldönümünde saygı ve özlemle anıyor, nice Uğurlar yetişmesini diliyorum.”