Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt,10-17 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Engelliler Haftası” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

    Başkan Bozkurt, “Toplumun ayrılmaz birer parçası olan engelli vatandaşlarımız, hiçbir farklılık gözetilmeksizin tüm bireylerinin refahını sağlayabildiği noktada çağdaş medeniyetler düzeyine çıkabilecektir.”dedi.

    Başkan Bozkurt mesajında şu görüşlere yer verdi:

    “Engelli vatandaşlarımızın, hayatın her alanında, sosyal yaşamda, iş yaşamında, eğitim yaşamlarında, karşılaştıkları sorunları gündeme getiren, çözüm üretme çabasında olan ve bu konudaki toplumsal duyarlılığı yükselten her türlü mücadelenin değerli olduğuna inanıyorum. Toplumun ayrılmaz birer parçası olan engelli vatandaşlarımız, hiçbir farklılık gözetilmeksizin tüm bireylerinin refahını sağlayabildiği noktada çağdaş medeniyetler düzeyine çıkabilecektir. Bu noktada en hassas ve belirleyici konu ise, engelli vatandaşlarımıza sağlanan imkanlardır.

    Toplumumuzda bilinç düzeyi arttıkça, engelli bireylerin hayatın içindeki başarılarını görme biçimi de insana verilen en önemli göstergedir. Tüm engellere rağmen, engelli vatandaşlarımıza fırsat verildiğinde ne gibi büyük başarılara imza atabildikleri örnekleriyle ortadadır. Bu durum asıl engelin yalnızca zihinlerde olduğunun açık bir göstergesidir. Yaşamlarında, bu zorlu mücadelelerinde onların yanında olmak, erişilebilir bir yaşam standardı sunmak, sosyal hayata tam ve etkin olarak katılımlarını sağlamak, eğitim, sağlık, istihdam gibi alanlardaki hak ve taleplerini hayata geçirmek noktasında her birimize görev düşmektedir.

    10-17 Mayıs Engelliler Haftası’nda düzenlenen tüm etkinliklerin engelliler adına duyarlılığın artmasına ve zihinlerdeki engellerin kalkması için bir fırsat olarak değerlendirilmesini diliyor, bütün engelli vatandaşlarımıza sevgilerimi ve selamlarımı sunuyorum.”