CHP Kadın Kolları Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, 3 kez dalgalara teslim olan Kilimli sahil yolunda şirket çalışanlarının 'yola nazar değdi' diyerek kurban kesmesini eleştirdi.

Firmayı yalap-şalap iş yapmakla suçlayan Kır, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
“Akla bak!
Yolu gerektiği gibi yapmayacaksın ve yolu dalgalar yutacak. Sonra çıkıp yola nazar değdi diye kurban keseceksin olacak iş değil.
Yapımı yıllardır süren tünelleri ve Kilimli Sahil Yolunu biliyorsunuz. Mithatpaşa tünellerinden başlayan yol Kilimli’de sona eriyor. Bu da ayrı bir garabet. Filyos’a yol tamamlanıncaya kadar, oluşacak trafik Kilimli şehir içinden akacak. Bu trafik şehir içini kilitleyeceği için hem sürücüleri hem de Kilimli’de yaşayanları canından bezdirecek.
Bu yol daha önce açıldı ve Karadeniz’in hırçın dalgalarına dayanamadı. Uzunca süre kapalı kaldı. Eğer bu yolu, yol yapım tekniğine uygun yapmazsanız, denizle adasına gerekli koruma engelini koymazsanız, elbette yol doğal güce dayanmaz ve harap olur.
Yol daha önce trafiğe açılmış olsaydı, dalgaların yolu yutması sonucu kazalar olabilir, can kayıpları yaşanabilirdi. Önümüzdeki süreçte bu tür kazaların yaşanmayacağının bir garantisi yok. Bu konuda yetkilileri daha öncede uyardık, bugünde uyarıyoruz. Gerekli tedbirleri en kısa sürede alsınlar.
Yalap şalap iş yaparsanız yol Karadeniz’in dalgalarıyla yıkılır. Sonra kendi eksiğinizi örtbas etmek için nazar değdi diye kurban keserseniz komik duruma düşersiniz.
Yolun yıkımını haberleştirmek isteyen basın mensuplarına saldırmanız, kabul edilebilir bir durum değildir. Yolun eksik ve yanlış yapılmasına göz yuman siyasetçileri, basın mensuplarına saldırıya fırsat verenleri ve saldıranları şiddetle kınıyorum“ dedi