Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İl Başkanı Murat Pulat, Çanakkale Zaferinin 107'nci yıldönümü dolayısıyla şehitlerimizi rahmet ve minnetle andı.

Polat mesajında;

"Çanakkale Savaşları, 1. Dünya Savaşı‘nın seyrini değiştiren, tarihe "ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" sözü ile yazılan büyük bir destandır.

18 Mart, 107 yıl önce kazanılan zaferle başlayıp Cumhuriyet’le taçlanan eşsiz mücadelelerde taşıdıkları yüksek ruhla yüce Türk ulusunun bağımsızlığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü koruma uğruna şehit olan vatan evlatlarının günüdür.”

Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi Cumhuriyetimizi, bugün, aynı ruh ve anlayışla korumak temel sorumluluğumuzdur. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi, temel ilke ve nitelikleriyle geleceğe, dünya milletleri arasında hak ettiği konuma taşımak için mücadele verirken, bizi millet yapan yüksek değerleri canlı tutarak, daima yüceltmeliyiz."

 “Bizlere bu güzel yurdu emanet eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum.” dedi.