Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Çanakkale Zaferinin 107'nci yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Uzun'un mesajı şöyle;

"Türk bağımsızlık tarihinde ayrı bir anlamı olan, “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe altın harflerle yazdıran, kahramanlığın destanı olan Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Çanakkale Savaşları, bir bütün olarak bu topraklarda yaşayanların tüm olumsuzluklara ve yokluklara rağmen gerçekleştirdikleri olağanüstü bir ZAFER aynı zamanda; Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesini başlatan ve bağımsız bir devlet kurmayı başarmış olan halkımız tüm dünyanın ezilen, mazlum ve mağdur halklarına da örnek olmuş bir ZAFER’dir.

Çanakkale’ye, uzak diyarlardan gelip bizimle savaşan askerlerin annelerine; gözlerinin arkada kalmamasını oğullarının bizim Mehmetçiklerimizle koyun, koyuna yattıklarını içtenlikle dile getirebilen de Mustafa Kemal Atatürk’dür.

Tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zafer’inde Anadolu halkının verdiği onurlu mücadeleyi saygı ile hatırlıyor ve bu gün bizlere düşen görev ise, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Gününde; Çanakkale’de ateşlediği direniş ve varoluş ruhunu kısa zamanda “Ulusal Bağımsızlık” savaşına dönüştürerek Anafartalar başta olmak üzere bu zaferleri “Cumhuriyet“ ile taçlandıran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını,aziz şehitlerimizi saygı,minnet ve rahmet ile anıyor.Şehitlerimizin değerli yakınlarına ve gazilerimize aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu, uzun bir ömür diliyorum"